Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Και η Κέρκυρα σε απεργιακό κλοιό Παρασκευή- Δευτέρα| ποιοι απεργούν

απεργιακό κλοιό
11 Ιανουαρίου 2018 / 19:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε απεργιακό κλοιό θα βρίσκεται από αύριο Παρασκευή 12/1 μέχρι τη Δευτερα 15/1 και το νησί της Κέρκυρας , λόγω των απεργίακων κινητοποίησεων που αποφάσισαν οι Ενώσεις εργαζομένων αντιδρώντας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

Έντονο κάλεσμα σωματείων για δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων σε πανελλαδίκο επίπεδο.

Παρασκευή 12 Ιανουαρίου

Δεμένα τα πλοία
Σε 24ωρη κινητοποίηση σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, θα προχωρήσουν οι ναυτικοί αύριο, ημέρα που η κυβέρνηση θα φέρει προς προς ψήφιση στη βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Ναυτικών Κέρκυρας Χρήστο Βιτουλαδίτη, η απεργία θα είναι 24ωρη με προοπτική κλιμάκωσης. Η απεργιακή κινητοποίηση αρχίζει στις 00.01 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου.

Για την εξαγγελθείσα απεργία της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2018 από ώρα 00:01 έως 24:00 θα υπάρξει το εξής προσωπικό ασφαλείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων ή ζωτικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου:

 06:00-12:00 KERKYRA EXPRESS
12:00-18:00 ΕΛΕΝΗ
18:00-24:00 ΑΛΚΙΝΟΟΣ

- Αύριο το μεσημέρι θα αποφασίσουν αν θα κλιμακώσουν την κινητοποίηση


Κινητοποίηση ΠΑΜΕ
Συγκέντρωση πραγματοποιεί το ΠΑΜΕ & ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί στο Σαρόκο.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, την Τρίτη 9 Γενάρη 2018, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του ΔΣ του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων με την συμμετοχή εργαζόμενων-μελών του Σωματείου μας: «Βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η οργάνωση της πάλης ενάντια στα νέα αντεργατικά-αντιλαϊκά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για λογαριασμό των μεγάλων αφεντικών, που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο της τρίτης αξιολόγησης.
 
Δευτέρα 15 Ιανουαρίου


Απεργία εκπαιδευτικών
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία τη Δευτέρα 15 Γενάρη ( 3ωρη στάση  από ΟΛΜΕ και 3ωρη στάση από  ΑΔΕΔΥ).
Καλούμε τους συναδέλφους τη Δευτέρα  15 /1/18 στις 10π.μ σε συγκέντρωση στα Γενικά Λύκεια.

Αποχή Δικαστών- Εισαγγελέων
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ0 που συνεδρίαζε την Τρίτη αποφάσισε την αποχή όλων των δικαστικών υπαλλήλων από τις συνεδριάσεις της Δευτέρας στα δικαστήρια της χώρας.

Ως διαμαρτυρία για το περιεχόμενο και τη διαδικασία της διαμεσολάβησης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κατά τη συνεδρίαση του, αποφάσισε την διακοπή συνεδριάσεων των Δικαστηρίων πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου.

Στη βουλή και οι δικηγόροι της Κέρκυρας
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας μαζί με τους υπόλοιπους συλλόγους της Χώρας, σκοπεύει να παραστεί στη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την ημέρα της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου.