Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρελθόν από τον Θιναλιακό ο Φονσέκα

Τοπικά πρωταθλήματα
11 Ιανουαρίου 2018 / 16:45
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όταν σέβεσαι τον εαυτό σου και πάνω από τίτλους και διακρίσεις είναι το ήθος και ο σεβασμός, τότε κάνεις αυτό που έκανε ο Θιναλιακός

και διώχνεις τον καλύτερό σου παίκτη. Στο ντέρμπι με τον Αστέρα Πετριτή την περασμένη Τρίτη, ο βραζιλιάνος μέσος (και αρχηγός) του Θιναλιακού Κατερζιάνε Φονσέκα είχε εκνευριστεί και σε κάποια στιγμή είδε δικαιολογημένα την κίτρινη κάρτα από το διαιτητή του ματς Σπ. Κολυτά. Βλέποντας και εκτιμώντας την κατάσταση ο τεχνικός Παν. Κορομπόκης, αν και το σκορ ήταν 0-0 και η ομάδα του καιγόταν για τη νίκη, θεώρησε σωστό να κάνει αλλαγή τον Βραζιλιάνο μέσο, αφού ο κίνδυνος να δει μια 2η κίτρινη και να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες ήταν άμεσος. Έτσι, προτίμησε να κάνει το αυτονόητο, σεβόμενος πρώτα και πάνω από όλα την ομάδα.
Αποτέλεσμα ήταν, ο ποδοσφαιριστής να φύγει για τα αποδυτήρια και να ξεσπάσει πάνω στις πόρτες, ενοχλημένος από την αλλαγή του προπονητή του. Ίσως δε γνώριζε ότι ο Θιναλιακός είναι μια από τις πιο ήσυχες και ήρεμες ομάδες στο νησί και εδώ και χρόνια υπηρετεί τον αθλητισμό και σέβεται τον εαυτό του και τους αντιπάλους. Δε θα μπορούσε λοιπόν μια τέτοια συμπεριφορά να την αφήσει να περάσει έτσι, γιατί ο μεγαλύτερος τίτλος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι το ήθος, ο αθλητισμός και ο σεβασμός και αυτά υπηρετεί η ομάδα. Έτσι αν και είμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και ένας παίκτης με την ποιότητα του Φονσέκα είναι απαραίτητος για να κυνηγήσει το όνειρο του τίτλου και της ανόδου, δε δείλιασε ούτε δίστασε το Δ.Σ. να λύσει τη συνεργασία του με τον 37χρονο βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, με την επίσημη ανακοίνωση να αναφέρει:
«Το Δ.Σ. του Θιναλιακού ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον ποδοσφαιριστή Κατερζιάνε Φονσέκα λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς στον αγώνα με τον Αστέρα Πετριτή, την Τρίτη 9 Ιανουαρίου. Όπως το σωματείο μας σέβεται την πορεία κάθε ποδοσφαιριστή, έτσι και το σωματείο μας απαιτεί τον ανάλογο σεβασμό γιατί με την πορεία του στα ποδοσφαιρικά δρώμενα του νησιού μας δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα».
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια