Ξεκινάει το 3ο Τουρνουά Φιλίας και Προσφοράς

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μια βδομάδα αργότερα από ότι αρχικά είχε προγραμματιστεί, θα γίνει η πρεμιέρα του 3ου τουρνουά Φιλίας και Προσφοράς

11
Ιανουαρίου / 2018

των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Κέρκυρας. Ένα τουρνουά του οποίου τα έσοδα θα δοθούν αποκλειστικά στον Σύλλογο υποστήριξης οικογενειών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες, τον «Φάρο Ζωής».
Στο τουρνουά αυτό φέτος παίρνουν μέρος δέκα συνολικά ομάδες και αρχικά το πρόγραμμα είχε διαμορφωθεί έτσι ώστε να έχουμε την έναρξη στις 8/1, αλλά πήγε μια βδομάδα πίσω. Με βάση τον προγραμματισμό όλες οι ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες σε έναν όμιλο, σε ένα γύρο, με γηπεδούχους αυτούς που έβγαλε η κληρωτίδα. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα διεκδικήσουν στο τέλος τον τίτλο (τις δυο προηγούμενες χρονιές τον κατέκτησε ο ΟΦΑΜ), ενώ όλες οι άλλες θα δώσουν τυπικά αγώνες κατάταξης.
Να σημειώσουμε ότι η προσπάθεια αυτή των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών που ξεκίνησε δειλά-δειλά έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση και απόδειξη είναι ότι δέκα ομάδες παίρνουν μέρος, αν υπολογίσουμε δε ότι δεν υπάρχει περιορισμός αλλαγών και χρησιμοποιούνται πάρα πολλοί παίκτες, υπολογίζεται ότι πάνω από 250 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές θα συμμετάσχουν.
Κάθε ομάδα παίρνει έναν αριθμό κουπονιών που υποχρεωτικά θα πληρώσει για να μαζευτούν χρήματα για τον φιλανθρωπικό σκοπό που προορίζονται, παράλληλα όλοι προσπαθούν να δώσουν κουπόνια, τα έσοδα των οποίων πάνε για τον ίδιο σκοπό.
Συνδιοργανωτές είναι ο Δ.Ο.Π.Α.Π.Κ. και το ΕΑΚΚ και η τελική φάση θα γίνει στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας. Στον θεσμό μετέχει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας, τα ματς του οποίου γίνονται ανάλογα με τις ημερομηνίες που δύναται η ομάδα να αγωνιστεί, αφού μετέχει και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Δικηγορικών Συλλόγων.

Η πρώτη αγωνιστική που ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα είναι η εξής:

15/1 - Όλυμπος – ΜΑΓΙΑ («Βλάσση» 18:30)
15/1 – Αστέρας – Ολυμπιάδα («Βλάσση» 16:30)
19/1 – Δικηγόροι – Άρης («ΕΠΣΚ» 19:00)
15/1 - Κεραυνός – ΟΦΑΜ («Κοντόκαλι» 15:30)
15/1 – Λιαπάδες – Λευκίμμη («Παλαιοκαστριτών» 15:30)

Σπύρος Πίκουλας