Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιστροφή στις σκακιέρες για το 2018

σκάκι
11 Ιανουαρίου 2018 / 11:56

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πλήρη αγωνιστική δραστηριότητα από τις πρώτες κιόλας ημέρες του καινούργιου χρόνου ξεκίνησε ο Ιανουάριος.

Βέβαια αγωνιστική δραστηριότητα υπήρξε -σε κλίμα ανάλογο των ημερών- και την περίοδο των γιορτών, με τα παραδοσιακά τουρνουά για μικρά παιδία «Χρυσό Μελομακάρονο». Έγιναν 6 τουρνουά στο εντευκτήριο του Σ.Π.Ζ.Κ. στο Ν. Λιμάνι, που έδωσαν σε πολλά παιδιά την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο των διακοπών με εποικοδομητικό και διασκεδαστικό τρόπο.

Το πρόγραμμα της νέας χρονιάς ξεκινάει με ένα τουρνουά για παιδιά του δημοτικού που θα γίνει την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στο εντευκτήριο του Σ.Π.Ζ.Κ. στο Ν. Λιμάνι. Θα ξεκινήσει στις 10:30 και θα διαρκέσει 6 γύρους. Θα χρησιμοποιηθούν ηλεκτρονικά σκακιστικά χρονόμετρα, και ο χρόνος για κάθε παίκτη για να ολοκληρώσει την παρτίδα θα είναι 10’. Θα δοθούν σε όλους αναμνηστικά διπλώματα. Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν έως και την ώρα της έναρξης.

Όμως τουρνουά θα γίνουν και για τους πιο προχωρημένους σκακιστές από την Κυριακή 21 Ιανουαρίου. Τότε θα ξεκινήσει το πολύ επιτυχημένο 19ο «Λορέντζος Μαβίλης Junior». Αυτό απευθύνεται σε νέους σκακιστές που διαθέτουν επίσημο αθλητικό δελτίο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και έχουν ήδη αποκτήσει εμπειρία κανονικών παρτίδων με αργό χρόνο. Οι παρτίδες αυτές θα αξιολογηθούν από την Παγκόσμια Σκακιστική Ομοσπονδία FIDE με την διεθνή κλίμακα αξιολόγησης ELO. Το τουρνουά θα διαρκέσει 7 γύρους και οι παρτίδες θα παίζονται στο εντευκτήριο του Σ.Π.Ζ.Κ. κάθε Κυριακή στις 10:30. Κάθε παίκτης θα έχει στη διάθεση του 90’ για να ολοκληρώσει την παρτίδα, ενώ μετά από κάθε κίνηση θα προστίθενται στο χρόνο του 30’’. Η καταγραφή των παρτίδων θα είναι υποχρεωτική. Στους νικητές θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια.

Όμως, σκακιστική δραστηριότητα θα υπάρχει τη νέα χρονιά και για τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους σκακιστές. Για αυτούς θα διοργανωθεί το 20ο Σκακιστικό Τουρνουά «Λορέντζος Μαβίλης» από την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, παράλληλα με το τουρνουά Junior, με τους ίδιους όρους επίσημης σκακιστικής παρτίδας και θα αξιολογηθούν για ELO.