Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ομιλία με τίτλο: «Μιλώντας στο παιδί για το θάνατο»

ομιλία
10 Ιανουαρίου 2018 / 15:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Σωματείο Ψυχολόγων Κέρκυρας σε συνεργασία με την Ιατροχειρουργική Εταιρία Κέρκυρας και την Εταιρία Κοινωνικής Παιδιατρικής και προαγωγής της Υγείας

(παράρτημα Κέρκυρας) διοργανώνουν την πρώτη ομιλία για το 2018 με τίτλο: «Μιλώντας στο παιδί για το θάνατο», που θα λάβει χώρα την 22 Ιανουαρίου και Ώρα 18.30 στην αίθουσα της Ιατροχειρουργικής Εταιρίας Κέρκυρας.
Η Όλγα Μεταλληνού Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια (MSc), εξωτερική Επιστημονική Συνεργάτης της «ΜΕΡΙΜΝΑΣ», (Εταιρία για τη Φροντίδα Παιδιών και Οικογενειών στην Αρρώστια και το Θάνατο) αλλά και επόπτρια της Επιστημονικής και Εθελοντικής Ομάδας «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ» θα μιλήσει για το πως να προσεγγίσουμε το ευαίσθητο θέμα της απώλειας και του πένθους μιλώντας στα παιδιά μας.
Σύντομη περιγραφή
«Μαμά, Μαμά το κουνελάκι μου δεν ξυπνάει, τι έπαθε;»
«Δάσκαλε, βρήκαμε αυτό το πουλάκι στην αυλή, πέθανε;»
«Πολλές φορές οι γονείς, ο παππούς, η γιαγιά και οι εκπαιδευτικοί έρχονται σε δύσκολη θέση ακούγοντας παρόμοιες ερωτήσεις των παιδιών. Μέσα από την ομιλία μου θα εξηγηθεί με ποιο τόπο αντιλαμβάνονται τα παιδιά (προσχολικής, σχολικής και εφηβικής ηλικίας) την έννοια του θανάτου και πως μπορούμε να απαντάμε σε τέτοιου είδους ερωτήματα ακόμη και στα πλαίσια μιας γενικότερης αγωγής πριν ακόμη συμβεί μια απώλεια στην ζωή του παιδιού». Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.