Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κέρκυρα και Ηγουμενίτσα σταθμοί στον Δρόμο του Μεταξιού

MarcoPoloRoutes
09 Ιανουαρίου 2018 / 17:58

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Οι Δήμοι Κερκύρας και Ηγουμενίτσας εντάχθηκαν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο European SilkRoad - MarcoPoloRoutes, το οποίο εδρεύει στην Βενετία της Ιταλίας.

Σκοπός του δικτύου είναι η ανάπτυξη διεθνών συνεργασιών στους τομείς του πολιτισμού, του πολιτιστικού τουρισμού, της τοπικής ανάπτυξης, της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και της επικοινωνίας. 
Παράλληλαμέσω του δικτύου προωθείται η ενίσχυσή του εμπορικού τομέα, ηστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των τοπικών παραγωγών, ενώ ιδιαίτερο βάρος δίνεται στις νεανικές και καινοτόμες startups. 
Με στόχο την ενεργοποίηση πρωτοβουλιών με θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την παραγωγικότητα των πόλεων που συμμετέχουν, το δίκτυο καλείταινα ενισχύσει την ελκυστικότητα των εμπλεκομένων φορέων μέσω της δημιουργίας πολιτιστικών δράσεων σε διεθνή κλίμακα. 
Η ένταξη στο εν λόγω δίκτυο θα αποτελέσειτην «γέφυρα» με τον βενετσιάνικο κόσμο και γενικά με την ιταλική κουλτούρα.
Οι εταίροι της ESR είναι, για την Ιταλία είναι, η AssonauticaItaliana, η Ιταλική ένωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, το Φόρουμ AIC-Αδριατικής και του Ιονίου Επιμελητηρίου, το BiennialHabitat "Μεσογειακή Κληρονομιά της Ανθρωπότητας", ο Δήμος Gradara, delBruscolo, Σχολή μαγειρικής Med του CeglieMessapica.Για την Αλβανία, Fondacioni Europa. Για την Κροατία Zaklada Europa και το Ίδρυμα ArsetLabor. Για την Ελλάδα, εκτός από τη νέα είσοδο της Ηγουμενίτσας, είναιο Δήμος Κέρκυρας, ο Δήμος Μονεμβασιάς και ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, ενώ ενεργοποιούνται παράλληλα και οι διαδικασίες για την ένταξη του Δήμου Αθηναίων.