Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έξι γαστρονομικά βραβεία σε κερκυραϊκά εστιατόρια

FNL Awards
09 Ιανουαρίου 2018 / 16:16

Η συνολική παρουσία και βράβευση στον τελικό έξι εστιατορίων από την Κέρκυρα δείχνει ότι η γαστρονομία του νησιού βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

ΑΘΗΝΑ. Με τον Ετρούσκο μεγάλο νικητή της κατηγορίας "Ελληνική Υψηλή Γαστρονομία" και φιναλίστ τους: Κληματαριά (του Μπέλλου) στην κατηγορία "Παραδοσιακή Ελληνική Κουζίνα", Αρίστος (Grecotel Imperial), Βενετσιάνικο Πηγάδι και Pomo D`Oro στην κατηγορία "Ευρωπαϊκές Κουζίνες" και τέλος Τούλα στην κατηγορία "Εστιατόριο για Ψάρι" ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 8 Ιανουαρίου στην Αθήνα η απονομή των FNL Best Restaurant Awards για το 2017. Η συνολική παρουσία και βράβευση στον τελικό έξι εστιατορίων από την Κέρκυρα δείχνει ότι η γαστρονομία του νησιού βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Βλέποντας λίγο πιο προσεκτικά αυτά τα αποτελέσματα, διαπιστώνουμε ότι η διαστρωμάτωση των ποιοτικών υπηρεσιών εστίασης περιλαμβάνει πολλά επίπεδα όπως την ξενοδοχία, τα παραλιακά εστιατόρια, τις ιστορικές ταβέρνες των χωριών αλλά και τις νέες γεύσεις της πόλης. Μια κατηγορία μόνος του ο Έκτορας Μποτρίνι, ο πιο αναγνωρίσιμος και βραβευμένος σεφ του νησιού.
Τα συγχαρητήρια μας λοιπόν τόσο στον Έκτορα Μποτρίνι για τον Ετρούσκο, όσο και στον Γιάννη Βλάχο για το Βενετσιάνικο Πηγάδι, την κα Τούλα (το Νίκο Βεργέτη βεβαίως και τον σεφ τους  Γιάννη Μουζάκη) για την Τούλα, τον Αριστοτέλη Μέγκουλα και τη Μαρία Στρατάκου για το Pomo D`Oro, τον Κωνσταντίνο Καραπαναγιώτη για τον Αρίστο και φυσικά την οικογένεια Μπέλλου για την Κληματαριά. Μπράβο παιδιά μας κάνατε περήφανους. Αναμένουμε εντυπωσιακή συνέχεια και για το 2018.
Πηγή: corfuguide.gr