Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Φ. Βάκη με πρόεδρο ΟΛΚΕ για «ορφανά» λιμάνια και τρέχοντα θέματα

Φωτεινή Βάκη
08 Ιανουαρίου 2018 / 11:23

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΚΕ Σπύρο Στεφανίδη επισκέφθηκε την Παρασκευή (5/1) η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη,

προκειμένου να ενημερωθεί για τα τρέχοντα θέματα τα οποία διαχειρίζεται ο Οργανισμός.
Η Φ. Βάκη ζήτησε από τον κ. Στεφανίδη ενημέρωση σχετικά με το πρόβλημα των προσχώσεων από φύκια σε αρκετά «ορφανά» λιμάνια, φέρνοντας ως παράδειγμα το λιμάνι της Αστρακερής, όπου οι αλιείς δεν μπορούν να προβούν σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ ανέφερε στη βουλευτή ότι ο καθαρισμός των λιμενολεκάνων «ορφανών» λιμανιών από φύκια γίνεται τμηματικά λόγω υψηλού κόστους, ωστόσο το λιμάνι της Αστρακερής εντάσσεται στα πρώτα μικρά λιμάνια που θα καθαριστούν το 2018.
Σχετικά με το λιμάνι της Λευκίμμης, επισημάνθηκε ότι η δεύτερη φάση του έργου, για την εκβάθυνση  και τον καθαρισμό από τα φύκια, πρόκειται να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2018, ενώ το 60% του έργου έχει ήδη γίνει εντός του 2017 σύμφωνα με το σχετικό προγραμματισμό.
Ο κ. Στεφανίδης ενημέρωσε τη Φ. Βάκη, μεταξύ άλλων, ότι εντός του 2018 αναμένεται να ολοκληρωθούν το έργο του κόμβου και το έργο για την αναβάθμιση της προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων.