Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον Εισαγγελέα ο φάκελος για τον μαρμάρινο θρόνο στη Μητρόπολη!

Μητρόπολη
08 Ιανουαρίου 2018 / 11:01
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αντίδραση πιστών και εκπροσώπων κερκυραϊκών πολιτιστικών οργανώσεων έχει προκαλέσει η εγκατάσταση στον μητροπολιτικό ναό της Αγ. Θεοδώρας, δυο μαρμάρινων εικονοστασίων κι ενός θρόνου.

Το θέμα ανέδειξε στο κυριακάτικο ρεπορτάζ του ο Start TV, αποδίδοντας τις τρεις αυτές μαρμάρινες κατασκευές σε δωρεά Ρώσου πιστού. Οι καταγγελίες προκάλεσαν την εμπλοκή της Εφορείας Αρχαιοτήτων, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγεται η όποια επέμβαση στα μνημεία, συμπεριλαμβανομένων και των ναών. Σημειωτέον ότι και γι ' αυτήν την περίπτωση απαιτείται η έγκριση της παρέμβασης και η έκδοση άδειας. Κάτι το οποίο δεν συνέβη στην συγκεκριμένη περίπτωση και γι' αυτό η Αρχαιολογική Υπηρεσία ζήτησε την απομάκρυνση των ογκωδών μαρμάρινων εγκαταστάσεων ενώ έστειλε τον φάκελο στον Εισαγγελέα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο θρόνος και τα εικονοστάσια μεταφέρθηκαν και εγκαταστάθηκαν στον μητροπολιτικό ναό, στα μέσα Δεκεμβρίου. Από τη Μητρόπολη Κερκύρας Π & Δ.Ν. αρνήθηκαν κάθε σχόλιο για την υπόθεση.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.