Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζίτσα: 250 χιλιάδες για τις ζημιές

Δήμος Ζίτσας
02 Ιανουαρίου 2018 / 11:31

ΖΙΤΣΑ. Με το ποσό των 250.000 ευρώ ενισχύεται ο Δήμος Ζίτσας με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη προκειμένου να καλύψει ανάγκες που προέκυψαν από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανταποκρίθηκε στο αίτημα που υπέβαλε ο Δήμαρχος Ζίτσας στις αρχές Δεκεμβρίου και ενέκρινε το παραπάνω ποσό με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠ.ΕΣ. από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο  Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, με αφορμή την απόφαση του Υπουργού Παν. Σκουρλέτη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Μαζί με το νέο έτος υποδεχθήκαμε με μεγάλη ικανοποίηση και την έγκριση από τον Υπουργό Εσωτερικών του αιτήματός μας για έκτακτη χρηματοδότηση. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια όλο το προηγούμενο διάστημα καθώς χωρίς την βοήθεια από το κεντρικό κράτος δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα προβλήματα που ανέκυψαν από την κακοκαιρία και είναι πάρα πολλά. Τα χρήματα αυτά θα δώσουν «ανάσα» και ώθηση στην προσπάθεια που καταβάλουμε ως Δήμος για να αποκαταστήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα τις ζημιές σε δημοτικούς δρόμους και βασικές υποδομές». 

Να σημειωθεί πως, μετά και την κήρυξη από την Περιφέρεια Ηπείρου της περιοχής σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, ο Δήμαρχος Ζίτσας  με το υπ’αριθμ. 20046/08-12-2017 έγγραφό του προς του Υπουργούς Εσωτερικών και Υποδομών, τους ενημέρωνε για τις ζημιές που είχαν προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις σε βασικές υποδομές και οδικά δίκτυα κυρίως σε Τοπικές Κοινότητες των Δ.Ε. Μολοσσών και Ευρυμενών και ζητούσε οικονομική ενίσχυση για να ανταποκριθεί ο Δήμος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην αποκατάσταση τους.

Πηγή: epiruspost.gr