Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις

χειμερινές εκπτώσεις
02 Ιανουαρίου 2018 / 08:56

Τις χειμερινές εκπτώσεις περιμένουν, τώρα, οι καταναλωτές ελπίζοντας ότι τα ποσοστά θα είναι αρκετά μεγάλα ώστε να τους επιτρέψουν να κάνουν τις αγορές που επιθυμούν.

Από την άλλη πλευρά οι καταστηματάρχες περιμένουν να δουν τον τζίρο τους να αυξάνεται μιας και την περίοδο των γιορτών παρά το γεγονός ότι ήταν αυξημένη η κίνηση στην αγορά τα χρήματα που μπήκαν στα ταμεία δεν φτάνουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. 

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Ιανουαρίου, θα ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες θα διαρκέσουν έως και 28 Φεβρουαρίου. Την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από 11πμ έως 8μμ.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

 
Ο εμπορικός κόσμος εκτιμά ότι για πρώτη φορά φέτος από την έναρξη της οικονομικής κρίσης ο τζίρος των Χριστουγέννων ήταν αυξημένος χωρίς να φτάσει σε καμία περίπτωση τα επίπεδα της διετίας 2008-2009. Μέσα σε επτά χρόνια υπολογίζεται ότι έχουν χαθεί από το λιανεμπόριο περί τα 2 δισ. ευρώ ή 35,2% του τζίρου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρήσεων (ΙΝΕΜΥ ΕΣΕΕ), ο τζίρος των Χριστουγέννων φέτος καταγράφει μέση αύξηση της τάξης του 2,5%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα που προσέλκυσαν περισσότερους καταναλωτές κατά την εορταστική περίοδο είναι αυτά που δραστηριοποιούνται στην πώληση ειδών ένδυσης και υπόδησης, στην πώληση τροφίμων και ποτών, αλλά και τα καταστήματα μαζικής εστίασης, ακολουθούν τα βιβλιοπωλεία και εν συνεχεία τα καταστήματα παιχνιδιών. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι κατά την εορταστική περίοδο καταγράφηκε αύξηση στις πωλήσεις των λεγόμενων λευκών οικιακών συσκευών καθώς οι μεγάλες αλυσίδες που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών πραγματοποιούν συνεχώς προσφορές.

Πηγή: in.gr