Η Πινακοθήκη του Δήμου μαζεύει βιβλία και είναι για καλό

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με διάθεση εξωστρέφειας για ενεργό συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και με έμφαση στο δικαίωμα του κάθε πολίτη για πρόσβαση στο πολιτιστικό περιβάλλον, η Πινακοθήκη του Δήμου συγκεντρώνει βιβλία με σκοπό τον εμπλουτισμό της -υπό διαμόρφωση- Βιβλιοθήκης στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

02
Ιανουαρίου / 2018

Παιδικά παραμύθια, εικονογραφημένα, μυθιστορήματα, ποιητικές συλλογές αλλά και βιβλία για την τέχνη, την ιστορία, την φιλοσοφία, βιβλία καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση, χωρίς φθορές.
 
Το εγχείρημα για την δημιουργία της Νοσοκομειακής Βιβλιοθήκης και Υπηρεσίας Πληροφόρησης στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας που ξεκίνησε το 2016, συντονίζει ο κ. Πέτρος Κωσταγιόλας, Επ. Καθηγητής του Ιονίου Παν/μίου, με φοιτητές/τριες Πρακτικής Άσκησης (Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας & Μουσειολογίας, Σχολή Επιστήμης της Πληροφορίας & Πληροφορικής) και εθελοντές, στο πλαίσιο συνεργασίας του με το Επιστημονικό Συμβούλιο και τον Διοικητή του Γ.Ν.Κ. κ. Φοίβο Κακαβίτσα.
Στόχο αποτελεί, η Βιβλιοθήκη του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας πέραν του επιστημονικού περιεχομένου της, να αναπτύξει συλλογή προσβάσιμη σε όλους τους ασθενείς, μικρούς και μεγάλους.
 
Η συγκέντρωση των βιβλίων θα πραγματοποιείται από την Τρίτη 02 έως την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, στο Τμήμα Περιοδικών Εκθέσεων του Περιστυλίου κατά τις ημέρες & ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης (Τρίτη – Κυριακή, 10:00 – 16:00).

ΔΩΡΑ ΚΑΜΟΝΑΧΟΥ