Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οικονομική ενίσχυση στους πλημμυροπαθείς του Νομού Πρέβεζας - 5000 ανά κατοικία και 8000 ανά επιχείρηση

πλημμυροπαθείς
22 Δεκεμβρίου 2017 / 07:40

ΠΡΕΒΕΖΑ. Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας (Δήμος Πρέβεζας, Δήμος Ζηρού, Δήμος Πάργας) εντάσσεται, πλέον, στις περιοχές, που επωφελούνται από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις του άρθρου 4 του νόμου 4501/2017, που αφορά στην ενίσχυση των πλημμυροπαθών, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας.

Η τροπολογία έγινε δεκτή  σήμερα (21/12) από την Υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου κατά τη συζήτηση του  σχεδίου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής και άλλες διατάξεις».

Βάσει της τροπολογίας θα χορηγηθεί εφάπαξ επίδομα προς πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, από τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα της 1ης  και 2ης Δεκεμβρίου 2017, στους Δήμους Πρέβεζας, Ζηρού και Πάργας, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ  ανά κατοικία και οκτώ  (8.000) χιλιάδων ευρώ ανά επιχείρηση,  σύμφωνα με  τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που ίσχυσαν για τα θύματα των καταστροφών στη Δυτική Αττική και σε άλλες περιοχές που είχαν πληγεί τους προηγούμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Ο  Κώστας Μπάρκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτή την εξέλιξη στους αρμόδιους υπουργούς, με τους οποίους βρισκόταν σε επικοινωνία όλο αυτό το διάστημα, με στόχο τη ταχύτερη δυνατή ανακούφιση των πληγέντων και την αποκατάσταση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στους δήμους του Ν. Πρέβεζας.

Πηγή: pamepreveza.gr