Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζάκυνθος: Στολές και καρέκλες ο μποναμάς του Δήμου στη Δημοτική Φιλαρμονική

Δήμος Ζακύνθου
21 Δεκεμβρίου 2017 / 10:39

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Τη συμπλήρωση των αναγκών που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι μπάντες του νησιού ήρθε να καλύψει η δημοτική αρχή Ζακύνθου, υλοποιώντας ταυτόχρονα ένα αίτημα ετών.

Έτσι, λοιπόν, προχθές το βράδυ τις νέες στολές που αναλογούσαν στη Δημοτική Φιλαρμονική Ζακύνθου παρέδωσε στους μουσικούς ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Γιάννης Κόκλας και η Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού, Πηγή Γράμψα.
Το σχετικό αίτημα δεν είναι σημερινό αφού πολλές φορές στο παρελθόν είχε υποβληθεί στο δήμο τόσο από τον Αρχιμουσικό, όσο και από τους μουσικούς εκτελεστές αλλά και τους γονείς τους.

Τα χρήματα -10.000 ευρώ περίπου- προήλθαν από τον προϋπολογισμό του Δήμου και ήταν μια απαραίτητη ενέργεια, αφού οι στολές που είχαν τα παιδιά ήταν φθαρμένες, ενώ αναφερόμενος στο θέμα ο Δήμαρχος Ζακύνθου, δήλωσε πως “η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου είναι η πρώτη που δημιουργήθηκε σε όλη την Ελλάδα και όλοι οφείλουμε να την σεβόμαστε και να την τιμούμε. Πολλές φορές οι γονείς με έβρισκαν και μου έθεταν το πρόβλημα που υπήρχε με τις στολές. Προγραμματίσαμε να μπει χρηματικό ποσό στον προϋπολογισμό του Δήμου, διότι το αίτημα ήταν δίκαιο. Έφτασε η σημαντική στιγμή να τις προμηθευτούμε και να τις παραδώσουμε στους μουσικούς μας, τους οποίους και ευχαριστούμε που πάντοτε ανταποκρίνονται στις εκδηλώσεις που τους καλούμε να συμμετάσχουν”.
Επαναλαμβάνοντας για άλλη μια φορά πως η Δημοτική Αρχή απέδειξε εμπράκτως το ενδιαφέρον της για τις Φιλαρμονικές, αφού εκτός από τις στολές, τοποθέτησαν και νέες καρέκλες στο χώρο που γίνονται οι πρόβες, ο κ. Κολοκοτσάς πρόσθεσε πως “δημιουργήσαμε ένα καλύτερο περιβάλλον από αυτό που υπήρχε στο πρόσφατο παρελθόν. Ο πολιτισμός είναι προτεραιότητα και έτσι τον αντιμετωπίζουμε. Παρόμοιες ενέργειες θα γίνουν και το 2018”.
Η Φιλαρμονική Ζακύνθου, το ιστορικότερο σωματείο του νησιού που ήδη συμπλήρωσε 200 χρόνια ζωής και πολιτιστικής προσφοράς στον τόπο, απολαμβάνει πλέον μια διαφορετική αντιμετώπιση και αναγνώριση πως η παρουσία της μπάντας δεν είναι μόνο οι παρελάσεις ή τα πανηγύρια και πως, όταν η πολιτική συναντάει τον πολιτισμό, τότε δεν θα εξαφανίζεται ο δεύτερος.

Πηγή: imerazante.gr