3ο Τουρνουά Φιλίας και Προσφοράς Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έγινε πλέον θεσμός το ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώνεται κάθε χρόνο με συμμετοχή ομάδων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών.

20
Δεκεμβρίου / 2017

Ένα τουρνουά καθαρά για φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού κάθε χρόνο οι ομάδες συγκεντρώνουν χρήματα για να δοθούν για ένα κοινωνικό σκοπό. Τα έσοδα από το 3ο τουρνουά θα δοθούν στο Σύλλογο Υποστήριξης οικογενειών με παιδιά που νοσούν από σοβαρές ασθένειες «ΦΑΡΟΣ ΖΩΗΣ».
Οι ομάδες που παίρνουν μέρος πριν το ξεκίνημα χρεώνονται με αρκετές προσκλήσεις η κάθε μία και το αντίτιμο αυτών το καταβάλουν στο κοινό ταμείο είτε τις δώσουν είτε όχι, δίνοντας και οι ίδιοι οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που παίρνουν χρήματα, πέραν της παρουσίας τους στο τουρνουά.  Παράλληλα δε προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος.
Στο 3ο τουρνουά  παίρνουν μέρος συνολικά εννέα ομάδες, Όλυμπος, ΟΦΑΜ, Λευκίμμη, Ολυμπιάδα, Άρης Κέρκυρας, Κεραυνός Ποταμού, Αστέρας Λιαπάδων, ΜΑΓΙΑ και Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας. Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 200 παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές θα αγωνιστούν, αφού σε κάθε ματς οι ομάδες μπορεί να χρησιμοποιήσουν όσους ποδοσφαιριστές θέλουν και υπάρχουν ομάδες που μπορεί να χρησιμοποιήσουν και 25 παίκτες σε ένα ματς. Φυσικά υπάρχουν κριτήρια ηλικιακά, και όπως και πέρσι από 40 χρόνων ως και 68-70 θα δούμε παλαίμαχους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται έστω και λίγα λεπτά.
Συνδιοργανωτές φέτος του Τουρνουά θα είναι ο ΔΟΠΑΠ, η ΕΠΣΚ και το ΕΑΚΚ, με την τελική φάση να γίνεται στο Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας. 

Σπύρος Πίκουλας