Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζάκυνθος: Έχουμε όλες τις αδειοδοτήσεις των εγκαταστάσεων στο Λίβα, λέει ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ

ΦοΔΣΑ Ζακύνθου
20 Δεκεμβρίου 2017 / 12:47

ΖΑΚΥΝΘΟΣ. Από μέρα σε μέρα μετατίθεται η ημερομηνία έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας του εξοπλισμού για τη διαχείριση των απορριμμάτων στις εγκαταστάσεις του Λίβα.

Ενώ τα σκουπίδια παραμένουν όχι μόνο στα νεοαποκτηθέντα κοντέινερ που παραχώρησε ο Δήμος στο Φοδσα αλλά και στους δρόμους της Πόλης και των χωριών, οι πολίτες είναι πεπεισμένοι πως θα περάσουν με αυτές τις δραματικές εικόνες και τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Στον απόηχο των όσων ανέφερε και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας στο αναπτυξιακό συνέδριο της Κέρκυρας αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για .. κυβερνητική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, αλλά και τις πιέσεις που ασκούνται από φορείς που συντάσσονται σε μια τέτοια προοπτική, ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Παναγιώτης Μυλωνάς δηλώνει για ακόμη μια φορά στον –Ε- πως ο σχεδιασμός βρίσκεται στην τελική ευθεία και το αργότερο μεθαύριο, αν όχι αύριο, τα κοντέινερ με τα απορρίμματα θα μεταφερθούν στο Λίβα για τη δοκιμαστική λειτουργία των μηχανημάτων. Σύμφωνα δε με τον ίδιο, δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα με τις αδειοδοτήσεις των εγκαταστάσεων.
 
Σε σχέση δε με τα σενάρια που θέλουν μετάθεση των αρμοδιοτήτων που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, από τον Δήμο σε άλλο φορέα που μπορεί να είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ή ακόμη και η Περιφέρεια, ο κ. Μυλωνάς σημειώνει πως δεν βλέπει ορατό ένα τέτοιο σενάριο.
 
Δυστυχώς όμως τα χρονοδιαγράμματα επανειλημμένως έχουν διαψευστεί και ενώ ο Φορέας της καθαριότητας δηλώνει πως ετοιμάζεται για τη δοκιμαστική λειτουργία των μηχανημάτων στο Λίβα, τα ερωτήματα για την πλήρη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθούνται, για την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων αδειοδοτήσεων και τέλος για το αν θα γίνει τελικά η οριστική παραλαβή του εξοπλισμού, που ακόμη δεν έχει γίνει παραμένουν όλο και πιο πιεστικά.

Πηγή: ermisnews.gr