Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

H Ερμιόνη στη Φεγγαρογιορτή από το σωματείο "για τα παιδιά μας"

Για τα παιδιά μας
20 Δεκεμβρίου 2017 / 11:31

ΚΈΡΚΥΡΑ. Mε αφορμή το βιβλίο «η Ερμιόνη στη Φεγγαρογιορτή», το Σωματείο «για τα παιδιά μας» οργανώνει γιορτινή εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κέρκυρας - «Αίθουσα Αντώνιος Βαρθαλίτης» (πίσω από το “Οκαζιόν”) την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου, στις 7 μμ.

Η Κατερίνα Χριστόγερου, συγγραφέας, θα μας συστήσει την Ερμιόνη και θα μας πει τι ήταν αυτό που την ώθησε να παραχωρήσει τα δικαιώματα του παραμυθιού της στο σωματείο για τα δικαιώματα του παιδιού “για τα παιδιά μας” Ο Αριστοτέλης Κοτινάς, μαθηματικός-αστρονόμος, θα συζητήσει με τα παιδιά για τον ουρανό, το φεγγάρι και τους πλανήτες που είναι μέρος του ονείρου της Ερμιόνης και η ομάδα «ανέβα μήλο, κατέβα ρόδι» θα ταξιδέψει μουσικά τα παιδιά μας στη Φεγγαρογιορτή.

Λίγα λόγια για το βιβλίο Το παραμύθι με τίτλο : «Η Ερμιόνη στη φεγγαρογιορτή» απευθύνεται σε μικρά και μεγάλα παιδιά. Είναι μια τρυφερή ιστορία που θέλει να μας τονίσει ότι ένα παιδί όταν ζει σε ένα καθαρό φυσικό περιβάλλον και σε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη, θαλπωρή, παιχνίδια , βιβλία, αφοσίωση, χαρά, έχει την ψυχική ηρεμία που το βοηθάει να βλέπει με ζεστή, θετική ματιά, τον κόσμο και τους ανθρώπους που το περιβάλλουν. Η ηρωίδα του βιβλίου είναι η μικρή Ερμιόνη που ζει σε ένα μικρό νησί. Ο χειμώνας κυλάει με την ανάμνηση των φίλων του καλοκαιριού και με τη συντροφιά της μητέρας της και του αγαπημένου της φίλου, του φεγγαριού. Μα ένα βράδυ το φεγγάρι δεν έρχεται στον ουρανό της Ερμιόνης…. Μια ιστορία γεμάτη ονειρόσκονη και φαντασία που μας ταξιδεύει σε ένα όμορφο κόσμο γεμάτο αγάπη, θαλπωρή, φίλους, χαρά κι όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί για να μπορεί να ονειρεύεται… Το παραμύθι προσφέρεται για συζήτηση, προβληματισμό και χαρίζει στα παιδιά την αναγνωστική απόλαυση που χρειάζονται. Με αφορμή το περιεχόμενο του βιβλίου μπορούν να αναπτυχθούν ποικίλες δραστηριότητες με θέμα το παιδί και τα δικαιώματα του. Η Ερμιόνη είναι για παιδιά από 5 έως 12 ετών