Τετάρτη 17.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λευκάδα: Άδειασμα Δρακονταειδή σε Επιμελητήριο για ΤΕΙ και Χριστουγεννιάτικο στολισμό

lefkadatoday.gr
20 Δεκεμβρίου 2017 / 09:31

ΛΕΥΚΑΔΑ. Πρόσκληση τόσο στο δήμο Λευκάδας αλλά και στους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου απέστειλε το Επιμελητήριο Λευκάδας για να συζητήσουν το θέμα του ΤΕΙ.

Την πρόσκληση αυτή σχολίασε ο δήμαρχος Λευκάδας στο δημοτικό συμβούλιο 19-12-2017, λέγοντας ότι για το θέμα έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο στην προηγούμενη συνεδρίασή του.
“Είναι δικαίωμα του κάθε φορέα να κάνει ότι νομίζει”, ανέφερε ο κύριος Δρακονταειδής, συμπληρώνοντας ότι όλοι κρίνονται για αυτά που κάνουν, ωστόσο είπε ότι είναι άκομψο όταν έχει προηγηθεί μία διεξοδική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα, η παρουσία τόσο του αντιπεριφερειάρχη, απλού κόσμου, με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου, να δίνει το παρών, αλλά να απουσιάζει από τη συζήτηση.
 
“Το λιγότερο είναι άκομψο, όταν ο δήμος ανεξάρτητα αν σε κάποιους αρέσει ο δήμαρχος ή όχι εκφράζει μία συλλογικότητα του δήμου και καλεί τους φορείς σε μία συζήτηση στην οποία αυτός ο φορέας δεν συμμετέχει για να πει τη γνώμη του και μετά από 5 μέρες να καλεί αυτό στη σκέψη για το ίδιο θέμα και να καλεί τον Δήμο.
 
Επειδή παρέλαβα την πρόσκληση χθες αισθάνθηκα από την ανάγκη να σας ενημερώσω και να πω και τη γνώμη μου σε αυτό το ζήτημα”, ανέφερε ο κύριος Δρακονταειδής.
 
Στην συνέχεια της τοποθέτησής του μίλησε για κρυφτούλι που παίζεται τις τελευταίες μέρες σε όλη τη Λευκάδα, αλλά και κυρίως στην πόλη, ότι ο δήμος ευθύνεται για το γεγονός ότι στην κεντρική αγορά δεν έγινε κάποιο στολισμός, -όχι αυτόν που έκανε ο δήμος και βλάπουμε, αλλά που είχε κάνει πέρυσι έναν αντίστοιχο το Επιμελητήριο.
 
“Μάλιστα επειδή κάποιοι δεν έχουν τα πολιτικά ή οποιαδήποτε άλλα κότσια να βγουν και να το πουν ευθέως βγαίνουν και το λένε έρποντας.” Το δημοτικό συμβούλιο με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, και ο Δήμος είχε συναινέσει σε αυτόν τον στολισμό. Πολλοί συμπολίτες με έπιασαν, ανέφερε ο κύριος Δρακονταειδής, και με ρωτούν για ποιο λόγο δεν αφήνει ο δήμος να στολιστεί η κεντρική αγορά και έπεσα από τα σύννεφα.
 
Όλα αυτά έρπουν στο επίπεδο της φημολογίας και για να γίνει γνωστό στους συμπολίτες επαναλαμβάνω ότι ο δήμος έχει συναινέσει σε αυτό το στολισμό και αν δεν έχει πραγματοποιηθεί έχει ευθύνες ο φορέας που το ζήτησε και όχι ο Δήμος.
 
Επίσης υπογράμμισε ότι το δημοτικό συμβούλιο με πολύ μεγάλη πλειοψηφία παραχώρησε τον χώρο στην πλατεία της παραλίας για να εγκατασταθεί στο παγοδρόμιο του Επιμελητηρίου.
” Πριν 15 περίπου ημέρες είδαμε στο διαδίκτυο μία προκήρυξη του Επιμελητηρίου που καλούσε να μισθώσει και κάποια ξύλινα σπιτάκια που εγκαταστάθηκαν μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας, ωστόσο με βάση το νόμο ο δήμος μπορεί να παραχωρήσει δωρεάν στο Επιμελητήριο τη χρήση ως πρόσωπο δημοσίου δικαίου, αλλιώς θα έπρεπε να γίνει η διαγωνιστική διαδικασία. Ενημερώσαμε εγγράφως το Επιμελητήριο ότι κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από το νόμο, υπάρχουν μάλιστα και οι συγκεκριμένες διατάξεις.
 
Μάλιστα και ο ίδιος πήρα προσωπικά τον πρόεδρο τηλέφωνο και του εξήγησα ότι είναι λάθος κάτι τέτοιο να γίνει διότι τεκμαίρεται εμπορική δραστηριότητα. Διαπιστώνω μετά λύπης μου ότι κάποια από τα συγκεκριμένα σπιτάκια είναι μισθωμένα. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όλοι μας στο δημοτικό συμβούλιο προσπαθούμε να τηρήσουμε τη νομιμότητα και θα σταθούμε απαρέγκλιτα σε αυτό το ζήτημα με ότι αυτό συνεπάγεται. Ήθελα λοιπόν να γνωρίζετε απευθείας από εμένα και με δική μου ενημέρωση και όχι από όλα όσα έρπονται στα σοκάκια της Λευκάδας και στην κεντρική αγορά για να ξέρετε ποια είναι η μέχρι τώρα εξέλιξη.

Πηγή: lefkadatoday.gr