Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνέδριο ΝΔ: Το «παρών» των κερκυραίων πολιτευτών στο κάλεσμα εκλογικής ετοιμότητας Μητσοτάκη

Συνέδριο ΝΔ
17 Δεκεμβρίου 2017 / 18:39
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΑΘΗΝΑ. Παρούσα η πλειονότητα των κερκυραίων πολιτευτών στις εργασίες του διήμερου 11ου Συνεδρίου της ΝΔ που πραγματοποιήθηκε στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo



ΑΘΗΝΑ.
Με διαβεβαίωση για την πλήρη ετοιμότητα της ΝΔ να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου, φέρνοντας την πραγματική ελπίδα έκλεισε τις εργασίες του 11 Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρός της, Κυριάκος Μητσοτάκης. Η μεγάλη συμμετοχή από συνέδρους, φορείς, κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες, αλλά και οι μεστές τοποθετήσεις ηγετικών στελεχών χαρακτήρισαν το συνέδριο.

«Είμαστε έτοιμοι να φέρουμε αληθινή ελπίδα, να πιάσουμε το νήμα της ιστορίας μας, για μια Ελλάδα που μας αξίζει, δυνατή και ελεύθερη. Είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε πολύ καλά που πάμε, έχουμε σχέδιο, έχουμε τη δύναμη, μπορούμε καλύτερα, αξίζουμε καλύτερα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Η ΝΔ αλλάζει και μόνο αυτή μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα εκεί που της αξίζει, πρόσθεσε, τονίζοντας πως θα πρέπει να σταματήσει η ισοπεδωτική πολιτική γιατί «δεν είμαστε όλοι το ίδιο».

Αβραμόπουλος: Το μεταναστευτικό ένωσε τα ελληνικά κόμματα
Στον ιδιαίτερο ρόλο που έπαιξε το μεταναστευτικό στην πολιτική σκηνή αναφέρθηκε ο ευρωπαίος επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ. «Το μεταναστευτικό, περισσότερο από την οικονομική κρίση, δίχασε την Ευρώπη, ενώνει όμως τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών των ελληνικών κομμάτων την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος και τόνισε πως η χώρα «καλείται να ορθώσει κοινό μέτωπο με τις συγγενείς πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, μπροστά στο ανησυχητικό και επικίνδυνο φαινόμενο του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού».

Σαμαράς: Μας έριξαν πριν ολοκληρώσουμε το έργο μας
«Μας έριξαν πριν προλάβουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας», τόνισε από το βήμα του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ενότητας. «Είμαστε σήμερα όλοι εδώ. Είμαστε ενωμένοι».

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ότι όσοι ψήφισαν τη ΝΔ το 2015 σήμερα είναι υπερήφανοι, ενώ όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ τότε, σήμερα ντρέπονται, υπογραμμίζοντας πως επί των ημερών της δίκης του διακυβέρνησης έγινε η μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή, η μεγαλύτερη μείωση χρέους, οι περισσότερες αποκρατικοποιήσεις, οι περισσότερες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις και από τη βαθιά ύφεση η χώρα πέρασε στην ανάπτυξη.



Γ. Κουμουτσάκος: Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς καταρρίπτεται κάθε μέρα
Συνέδριο επιβεβαίωσης και ελπίδας χαρακτήρισε το 11ο συνέδριο της ΝΔ ο Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως εστιάζει στις πολιτικές και τις αρχές του κόμματος.

Στην ομιλία του ο Τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως η νέα γενιά περιμένει λύσεις για να βγει η χώρα από το τέλμα το οποίο οδήγησε, όπως είπε, τη χώρα η κυβέρνηση.

«Μετέτρεψαν την κρίση σε παρακμή» είπε, προσθέτοντας πως «έστειλαν τη χώρα πιο βαθιά στα μνημόνια και στην κρίση». Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο η κοινωνία περιμένει ξεκάθαρες θέσεις και λύσεις με εφαρμόσιμες πολιτικές.

Όπως είπε, η ΝΔ πατά στέρεα σε ιδεολογικές αρχές και αξίες και είναι η μόνη παράταξη που άντεξε στο σεισμό που έφερε η κρίση το πολιτικό σύστημα. «Διατηρήσαμε τη βαθειά μας σχέση με την κοινωνία» είπε, προσθέτοντας πως «σήμερα ενισχύουμε περισσότερο την απήχησή μας στην κοινωνία».

«Είμαστε η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη χώρα, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι δημιούργημα της κρίσης» τόνισε, επισημαίνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ βυθίζεται σε μια ιδεολογική ήττα.

«Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς καταρρίπτεται κάθε μέρα» τόνισε, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ πάντα φώναζε πολύ και εύκολα. «Η Ελλάδα είναι ακλόνητο πια μέρος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και οι θεσμοί της βασίζονται στο αστικό δημοκρατικό σύνταγμα του ‘75, οι θεσμοί που έχουν τη μεγαλύτερη απήχηση στην κοινωνία είναι οι ένοπλες δυνάμεις, η πυροσβεστική, η αστυνομία, η εκκλησία».

«Που ακριβώς είναι η ηγεμονία της Αριστεράς;» διερωτήθηκε ο κ. Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως η «δική μας λογική έχει κερδίσει. Είμαστε νικητές και όχι ηττημένοι. Έχουμε μια στέρεη σπονδυλική στήλη από την ημέρα της δημιουργία μας» είπε, διαμηνύοντας πως οι μεγάλες επιλογές της ΝΔ έχουν δικαιωθεί στην ιστορία.

«Πρέπει να κερδίσουμε και νέα ακροατήρια, αυτό είναι το στοίχημά μας σε αυτό το συνέδριο. Δεν μας ενδιαφέρει τί ψήφισαν οι πολίτες στο παρελθόν. Δική μας δουλειά είναι το παρόν και φροντίδα μας το μέλλον, δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία σε άλλους και κυρίως σε εκείνους που έχουν κάνει τους ανθρώπους φτωχούς για να κάνουν μετά τους φιλάνθρωπους » κατέληξε ο κ. Κουμουτσάκος.

Κικίλιας: Να καταργηθεί η κομματική επετηρίδα στη ΝΔ για να στηριχθούν οι νέοι

Έμφαση στη νέα γενιά έδωσε στην ομιλία του στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως «στους τίτλους τέλους της Μεταπολίτευσης και στην απαρχή μιας νέας εποχής για την κοινωνία, τη χώρα και φυσικά τη ΝΔ, το λόγο έχουν κυρίως οι γενιές που έρχονται».

Κάνοντας λόγο για μια γενιά των 360 ευρώ που βρίσκεται στο περιθώριο της κοινωνίας, παραδομένη, όπως τόνισε, στη μιζέρια της Ελλάδας των Συριζοφρουρών, του κ. Τσίπρα και της παρέας του, ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως στην Ελλάδα που κατέρρευσαν όλα στα 9 χρόνια της κρίσης, η ΝΔ δε μπορεί να έχει επετηρίδα.

«Αν θέλει να έχει τη νέα γενιά στο πλευρό της, πρέπει να καταργήσει την επετηρίδα έναντι της μεγαλύτερης απαίτησης του ελληνικού λαού στα 43 χρόνια ζωής της Παράταξής μας: αυτή της αξιοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως η ΝΔ θέλει κοντά της τους νέους ανθρώπους.

«Αν πραγματικά νοιαζόμαστε για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, τότε καπρίτσια, στεγανά και καμαρίλα δεν χωρούν στη ΝΔ. Ούτε λαϊκισμοί, ούτε κακοπαιγμένες παραστάσεις, από κανέναν! Αν θέλουμε τους νέους και φιλοδοξούμε οι νέοι να θέλουν εμάς, επιβάλλεται πρώτα μία συγγνώμη, γιατί η γενιά τους είναι η πρώτη γενιά Ελλήνων μετά από πολλές, η οποία ζει χειρότερα από την προηγούμενη" είπε επισημαίνοντας πως αυτή η κατάσταση αλλάζει», τόνισε.

Παράλληλα, παρουσίασε τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση με Πανεπιστήμια, κρατικά και ιδιωτικά, άμεσα συνδεδεμένα με την αγορά εργασίας, με τμήματα/ειδικότητες αιχμής και πτυχία που θα αντιστοιχούν σε πολύ μεγάλο ποσοστό (80%) σε θέσεις εργασίας, με φορολογικά κίνητρα για όποιον επιχειρηματία προσλαμβάνει νέους εργαζόμενους, με φορολογική αμνήστευση για όποιον νέο άνθρωπο ξεκινά τη δίκη του επιχείρηση, με υποχρεωτικό επαγγελματικό προσανατολισμό στα σχολεία της χώρας και με διαδραστικότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις και με μια πανστρατιά των μεγάλων επιχειρηματιών, ώστε να προσλαμβάνουν νέους σε σταθερά ανοδικό ρυθμό για την επόμενη δεκαετία.

Χαρακτήρισε μάλιστα ως απαραίτητη προϋπόθεση τη μείωση της φορολογίας, τη μείωση των δαπανών καθώς και ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, με σκοπό την αύξηση του ΑΕΠ που θα μεταφράζεται σε δουλειές.

«Αν θέλετε οι νέες Ελληνίδες και οι νέοι Έλληνες να αγκαλιάσουν τη Ν.Δ., τότε ξεχάστε τα πολιτικά γραφεία ως στείρο σωλήνα ρουσφετιού δια του διορισμού και της ομηρίας της οικογένειάς τους. Ελάτε να φτιάξουμε ένα κράτος μικρό, αξιόπιστο και ικανό, που να διασφαλίζει δουλειές για όλους, μέσα από το ταλέντο, το δαιμόνιο, την ικανότητα και τη διορατικότητα των Ελλήνων», ανέφερε.

«Δώστε τους το δικαίωμα - πρόσθεσε - σε μια αξιοπρεπή ζωή, να ζουν μόνοι και όχι με τους γονείς τους μέχρι τα 40, να μπορούν να έχουν μια δουλειά, να έχουν ζωή, να ερωτεύονται, να κάνουν όνειρα, να ταξιδεύουν, να είναι περήφανοι" τόνισε προσθέτοντας πως οι νέοι της ΝΔ θα πρέπει να είναι όλοι οι νέοι και νέες στην Πατρίδα μας, είτε ανήκουν ιδεολογικά εδώ, είτε όχι. Ας εξαλείψουμε τις συμπεριφορές που τους κρατούν μακριά μας, ας τολμήσουμε μαζί τους, ας κάνουμε τα όνειρα τους όνειρα μας».

«Τώρα όσο πότε είναι η στιγμή της αλήθειας, τώρα επιβάλλεται το εγώ των λίγων και ευνοημένων να μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, έναντι του δημοσίου καλού και των πολλών», ο κ. Κικίλιας.

Γ. Βρούτσης: Βασική και αναλοίωτη αρχή της ΝΔ η καθολική εφαρμογή κοινωνικής ασφάλισης
Βασική και αναλλοίωτη αρχή της ΝΔ είναι η καθολική εφαρμογή της κοινωνικής ασφάλισης, ανέφερε στην ομιλία του ο τομεάρχης Εργασίας του κόμματος, Γιάννης Βρούτσης, και πρόσθεσε ότι το συνέδριο της ΝΔ θα αποκαταστήσει την ελπίδα και θα φέρει την νίκη.

«Το κράτος πρέπει να εγγυάται την ασφάλιση για όλους του πολίτες, ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να υπάρχει αλλά συνεπικουρώντας. Την κοινωνική ασφάλιση όμως πρέπει να την κάνουμε ανταποδοτική και δίκαιη ώστε να μπορούν να λένε οι νέοι ότι στο τέλος του εργασιακού τους βίου θα έχουν ασφάλιση. Το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα απέτυχε, αλλά δεν φταίει το κοινωνικό κράτος αλλά η κατασπατάληση των πόρων για το κοινωνικό κράτος. Δεν φταίει η κοινωνική ασφάλιση που χρεοκόπησε, φταίει η διαχείριση της κοινωνικής ασφάλισης», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

«Δεν έφταιγε ο συνδικαλισμός που απέτυχε, ο συνδικαλισμός για τη ΝΔ αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας, έφταιγε ο λάθος συνδικαλιστικός νόμος που επέτρεπε στους συνδικαλιστές να υπονομεύουν την εργασία και την επιχειρηματικότητα. Δεν φταίει η απεργία αλλά ο λάθος τρόπος που μικρές μειοψηφίες έκαναν απεργίες σε βάρος των εργαζομένων, γι’ αυτό η ΝΔ είναι υπέρ της αλλαγής με το 50% + 1», τόνισε.

Κλείνοντας, ο κ. Βρούτσης διερωτήθηκε γιατί «η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που διατηρεί το προνόμιο να διεκδικεί την εξουσία, όταν άλλα κόμματα λόγω της κρίσης κατέρρευσαν. Γιατί η ΝΔ έχει βαθιές ρίζες που έχουν αναφορά σε αξίες και αρχές. Η ΝΔ είναι πατριωτικό κόμμα, είναι το κόμμα που ενώνει και ξεπερνά τους εθνικούς διχασμούς αντίθετα με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει την αξιοκρατία, είναι το κόμμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Στον αξιακό της πυρήνα έχει τον άνθρωπο».

Ν.Κεραμέως: Αριστεία, αξιολόγηση, αξιοκρατία στην Παιδεία

Θα παλέψουμε για να μετατρέψουμε την χώρα σε ένα περιφερειακό κέντρο γνώσης, με αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου και με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ανέφερε στην ομιλία της η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει καταφέρει καίρια πλήγματα σε όλους του τομείς της δημόσιας ζωής, είπε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε πως δεν στενάζει μόνο η οικονομία αλλά και η εξωτερική πολιτική, η δικαιοσύνη, η ασφάλεια, η Παιδεία. Οι νέοι χάνουν την πίστη τους και εγκαταλείπουν την χώρα. Το πιο ζωντανό και παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας.

«Το δικό μας στοίχημα είναι η νέα γενιά να μείνει στην χώρα και να δημιουργήσει, από επιλογή και όχι από ανάγκη. Η Παιδεία είναι αναγκαία συνθήκη επιβίωσης του έθνους. Οι τρεις πυλώνες της λογικής μας που στέκεται στον αντίποδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστεία, αξιολόγηση, αξιοκρατία. Θα ξεκινήσουμε τη μεταρρύθμιση από κάτω από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση», κατέληξε.

Μ.Γιαννάκου: Πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία της αγοράς

Πρέπει να υπάρξει διάδραση ανάμεσα στην εμπειρία των μεγαλύτερων και στους νέους ανθρώπους, ανέφερε η πρώην υπουργός, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στην δεύτερη ημέρα του 11ου Συνεδρίου.

«Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν επενδύσεις, κινητικότητα στην αγορά εργασίας, τα παιδιά βρίσκουν σαν λύση να σπουδάζουν και στην συνέχεια εργάζονται ανεξάρτητα από τον τομέα που έχουν ειδικευτεί. Είναι γνωστοί οι δρόμοι που πρέπει να ακολουθήσουμε, καθώς είμαστε μικρή χώρα δίχως μεγάλες πλουτοπαραγωγικές πηγές, αυτό που μπορεί να βοηθήσει την χώρα να προχωρήσει είναι η οδός προς τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις», τόνισε η κ. Γιαννάκου.

«Τι εμποδίζει την Ελλάδα να ακολουθήσει αυτό τον δρόμο; Πρέπει να επενδύσουμε στο μυαλό των νέων και στην οξυδέρκειά τους. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να διαφοροποιηθούμε, με ανοικτό μυαλό και ανοικτούς ορίζοντες ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στους νέους να μείνουν στην χώρα και να ασχοληθούν με τις τεχνολογικές εξελίξεις. Δεν μπορεί η κρίση να παρατείνεται και οι νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να επιστρέψουν. Πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία της αγοράς. Ελεύθερη οικονομία αλλά και οικονομία που φροντίζει τους πλέον αδύνατους. Αυτές είναι ιδεολογικές αρχές που πρώτοι εμείς έχουμε αναδείξει», κατέληξε η κ. Γιαννάκου.

Καραμανλής: Πρωταγωνιστικό ρόλο η ΝΔ στην Ελλάδα του αύριο

Μήνυμα ενότητας έστειλε από το 11ο Συνέδριο της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής, κατά την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου. Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ εμφανίστηκε βέβαιος για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έχει η Νέα Δημοκρατία για την Ελλαδα του αύριο και σημείωσε πως «είναι στο χέρι όλων να το κάνουμε πράξη αυτό».

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε πως η «παράταξη προχωρά σε ένα συνέδριο με ξεχωριστή σημασία, καθώς θα αναδειχθεί το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τις επενδύσεις, τις θέσεις εργασίας και την απασχόληση».

Τόνισε, δε, τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έχει η Νέα Δημοκρατία για την Ελλαδα του αύριο και σημείωσε πως «είναι στο χέρι όλων να το κάνουμε πράξη αυτό».
Πηγή: in.gr


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.