Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τα οικονομικά "φρέναραν" τις συμμετοχές

Άρση βαρών
13 Δεκεμβρίου 2017 / 17:44
Σπύρος Πίκουλας

Όταν ένα ερασιτεχνικό σωματείο δεν έχει πλέον καμιά οικονομική βοήθεια από την πολιτεία (Δήμο ή και Περιφέρεια) παλεύει με κάθε μέσο να τα βγάλει πέρα, αλλά δεν τα καταφέρνει πάντα.

Έτσι ακόμα και σε αγώνες αδυνατεί να πάει, αφού τα έξοδα δεν μπορούν να καλυφθούν. Εδώ στο νησί δεν είναι λίγα αυτά που αντιμετωπίζουν τέτοιες δυσκολίες και υπάρχουν και τουλάχιστον δυο που οι αθλητές πληρώνουν οι ίδιοι τα έξοδα.
Άλλα πάλι για την εκπροσώπηση και για να για να τιμηθεί ο ιδρώτας των αθλητών που παλεύουν στις προπονήσεις όλη τη χρονιά, στέλνουν μέρος των αθλητών. Κάπως έτσι έγινε και με το τμήμα Άρσης Βαρών του Αλκίνοου, όπου μετά από πολλές καθυστερήσεις, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου διεξήχθησαν (επιτέλους), στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όλων των κατηγοριών, από την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών.
Ο Αλκίνοος, έχοντας, τρείς προκρίσεις αθλητών και αθλητριών του, κατάφερε λόγω οικονομικών και άλλων δυσκολιών, να εκπροσωπηθεί και σε αυτό το Πανελλήνιο, από έναν αθλητή, τον Γεράσιμο Φαναριώτη.
Ο Φαναριώτης κατέλαβε την 7η θέση στο Επολέ – Ζετέ με ανύψωση 110 κιλών, την 9η θέση στο Αρασέ με ανύψωση 75 κιλών και στο σύνολο κατέλαβε την 8η θέση με 185 κιλά, στην κατηγορία των 69 κιλών.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ευχαρίστησε τον προπονητή του τμήματος Άρσης Βαρών Ιωάννη Καυκιά και τον αθλητή για την προσπάθεια τους να εκπροσωπήσουν επάξια τον Αλκίνοο Κέρκυρας.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια