Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δυο σημαντικές εκδηλώσεις από το Ροταριανό Όμιλο Κέρκυρας στο χώρο του πολιτισμού

Ρόταρι
11 Δεκεμβρίου 2017 / 19:43

Βράβευση αριστούχων & η Όπερα «Υπηρέτρια – Κυρά»

Ημερολογιακά πρώτη η καθιερωμένη βράβευση των αριστούχων μαθητών των τριών Φιλαρμονικών της πόλης μας και της Παιδικής Χορωδίας Κέρκυρας, την Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας και για πρώτη φορά ήταν ανοικτή για το κοινό, που γέμισε τον χώρο.



Η βραδιά ξεκίνησε με τον Πρόεδρο του Ομίλου Γεώργιο Μπούζα να παρουσιάζει συνοπτικά το έργο του Ομίλου το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας ροταριανής χρονιάς (υποτροφίες, βραβεύσεις φοιτητών, παροχή δωρεάν σχολικών ειδών, στήριξη Κοινωνικού Παντοπωλείου Ι.Μ. Κερκύρας Π. & Δ.Ν. κ.α.) και με μια σειρά διαφανειών άνοιξε το δρόμο για τον επίσημο ομιλητή, τον χορογράφο και σκηνοθέτη Πέτρο Γάλλια. Ο κ. Γάλλιας με ανέπτυξε το θέμα: «Όπερα: η Τέχνη που ενώνει τις Τέχνες» με μια γλαφυρή ομιλία καταθέτοντας την εμπειρία του αλλά πρωτίστως την ψυχή του, συσχετίζοντας το με τα Κερκυραϊκά του βιώματα αλλά και τις Φιλαρμονικές.
Ακολούθησε η βράβευση των διακριθέντων μαθητών με αριστείο συνοδευόμενο από αξιόλογο χρηματικό ποσό. Από την Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας το βραβείο μοιράσθηκαν οι Ελσύνη Παπαδοπούλου και ο Μάριος Βουσολίνος, από  την Φ.Ε. Μάντζαρος οι Έρικα Σιλλάϊ και Χρήστος Νικηφόρος, από την Φ.Ε. Καποδίστριας το βραβείο έλαβε ο Αλέξανδρος Βλάχος και από την Παιδική  Χορωδία Κέρκυρας η Θεοδώρα Πουλιάση.  Τα βραβεία παρέδωσαν ο πατέρας Γρηγόριος ως εκπρόσωπος του Σεβ. Μητροπολίτου Νεκτάριου, ο Υποπλοίαρχος Κων/νος Βλάχος ως εκπρόσωπος του Δ/κτη ΝΑΣΚΕ  Πλωτάρχη Κ. Πετρούλια, η Πρόεδρος του τμήματος Κερκύρας του Ελ. Ερυθρού Σταυρού Μαρία Δημουλά και οι κ.κ. Στέφανος Γκίκας, Σπύρος Σπύρου και Πέτρος Γάλλιας.  Επίσης με επαινετικά λόγια για τον Όμιλο μίλησαν ο Πρόεδρος της Παλαιάς κ. Σπ. Παδοβάς, ο Αντιπρόεδρος της ΦΕΚ «Μάντζαρος» κ. Δημήτριος Ιωάννου, ο Αρχιμουσικός της Φ.Ε. Καποδίστριας Δημήτριος Παπικινός και ο Πρόεδρος της Χορωδίας Κερκύρας κ. Τάκης Μεταλληνός.

Δεύτερη στη σειρά δράση ήταν το ανέβασμα της Όπερας «Υπηρέτρια – Κυρά» την Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 στην Ιόνιο Ακαδημία σε σκηνοθεσία του Πέτρου Γάλλια και σε συνεργασία με το γυναικείο φωνητικό σύνολο Female Echoes. Ήταν μια άρτια καλλιτεχνικά παράσταση την οποία αγκάλιασαν οι συμπολίτες μας γεμίζοντας την αίθουσα και χαρίζοντας το ζεστό τους χειροκρότημα στους συντελεστές: Παντελή Κοντό, Έλλη Καρύδη, Λία Κολυτά, Κωνσταντίνο Χειρδάρη, Αλίκη Πιτσινίγκου και Δημήτρη Ντάλλα, την ενδεκαμελή ορχήστρα υπό τον μαέστρο Κωνσταντίνο Τερζάκη, την εικαστικό Ειρήνη Πέννα που ανέλαβε τα σκηνικά της παράστασης και  την πιανίστα και  δ/ντρια παραγωγής Μαρία Μάζη. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται και στους χορηγούς της παράστασης που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία αλλά και στους θεατές που απέδειξαν το υψηλό πολιτιστικό επίπεδο του τόπου.