Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη

Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
11 Δεκεμβρίου 2017 / 09:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο με ανακοίνωσή του, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στη συγκέντρωση και στην πανελλαδική 24ωρη απεργία, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου στις 10:00.

Η Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας:
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας υγείας και παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι τώρα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία αντεργατική και φορομπηχτική πολιτική, η οποία συνεχίζεται και δυστυχώς για εμάς κλιμακώνεται και στον νέο προϋπολογισμό, έναν προϋπολογισμό κοινωνικής ισοπέδωσης και ανακύκλωσης της ύφεσης.
Η κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και των ανέργων και να τους παραπλανήσει μοιράζοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δισ. ευρώ.
Αγόγγυστα, έχουν ήδη συμφώνησει να περικόψουν περαιτέρω τις κύριες συντάξεις και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ στην ουσία απελευθερώνουν τις ομαδικές απολύσεις και παράλληλα αφήνουν στον μαρασμό τον θεσμό των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Προχωρούν ακάθεκτοι στην πλήρη αποδόμηση του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, στο ξεπούλημα των λιμανιών, των αεροδρομίων, της δημόσιας περιουσίας ενώ προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και σύντομα θα ακολουθήσει και η Ύδρευση.
Είναι αδιανήτο να μείνουμε απαθείς απέναντι σε όλα αυτά. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε τα αιτήματά μας για:
 
·        Επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα.
·        Καμία αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο. Καμία παρέμβαση στις απεργίες.
·        Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (ν. 4387/2016).
·        Κανένας πλειστηριασμός, για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
·        Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
·        Όχι στην πώληση της ΔΕΗ και τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων αγαθών.
·        Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των οργανικών κενών στην Παιδεία, στην Υγεία, στις Κοινωνικές Υπηρεσίες.
·        Μονιμοποίηση συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 
Το συνδικαλιστικό κίνημα στέκεται απέναντι από κάθε κυβέρνηση που διαλύει την κοινωνία και καθιστά εργαζόμενους και συνταξιούχους επαίτες. Απέναντι σ' αυτές τις πολιτικές, το Συνδικαλιστικό Κίνημα φυσικά και θα συνεχίσει να ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ. Έχουμε την δύναμη, είμαστε αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές και να μην αφήσουμε να μας ισοπεδώσουν με τις νέες αντιλαϊκές πολιτικές.