Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εν χορδαίς και οργάνοις τα εγκαίνια του Κέντρου Επτανησιακής Μουσικής (Photos & Video)

Κέντρο Επτανησιακής Μουσικής και Πολιτισμού
10 Δεκεμβρίου 2017 / 20:19
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με επισημότητα και πληθώρα καλεσμένων έγιναν την Κυριακή το βράδυ τα εγκαίνια του Κέντρου Επτανησιακής Μουσικής και Πολιτισμού,

που ίδρυσε η Χορωδία Κέρκυρας στο κτήριο του πρώην Ινστιτούτου Ελαίας (οδός Δαίρπφελφδ αρ. 16).

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από το Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριο ενώ στην τελετή παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, πλήθος εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς καθώς επίσης εκπρόσωποι κοινωνικών και πολιτιστικών φορέων. Το χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος της Χορωδίας Κέρκυρας Τάκης Μεταλληνός.



Στο κέντρο λειτουργεί ήδη από φέτος η Σχολή Επτανησιακής Μουσικής με τμήματα Αρμονίας, Πλήκτρων, Εγχόρδων, Κλασικής Κιθάρας και Μαντολίνου καθώς και Μονωδίας, όλα από καταξιωμένους διπλωματούχους καθηγητές.

Το Κέντρο περιλαμβάνει επίσης τη λειτουργία Εργαστηρίου Παραδοσιακής Ψαλτικής («ντόπιας») και παραδοσιακού κερκυραϊκού και Επτανησιακού τραγουδιού, στο οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι ενδιαφέρονται για την «ντόπια» ψαλτική παράδοση και τα παραδοσιακά τραγούδια της Κέρκυρας και των άλλων νησιών της Επτανήσου.

Πληροφορίες κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή ώρα 20:00 έως 22;00 στο κτίριο του Κέντρου Επτανησιακής Μουσικής και Πολιτισμού (οδός Δαίρπελφδ αρ. 16, πριν από το 14ο Δημοτικό Σχολείου) και στο τηλέφωνο 6947938237.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.