Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απεργιακή συγκέντρωση Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ

Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας
09 Δεκεμβρίου 2017 / 08:29

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας καλεί όλους τους συνταξιούχους και τους εργαζομένους στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Σε δελτίο τύπου, ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων αναφέρει:

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι βρίσκονται στο στόχαστρο των μνημονιακών κυβερνήσεων, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και σήμερα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το 4ο Μνημόνιο
μάς απειλεί με εξαθλίωση και μας φέρνει επιπλέον μειώσεις που αγγίζουν το 30% για τους παλαιούς συνταξιούχους ενώ η παράλληλη μείωση του αφορολόγητου θα μας κοστίσει στην πράξη σχεδόν ενός μηνός σύνταξη.
Εμείς οι συνταξιούχοι, μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα, έχουμε γίνει τα τακτικά και μόνιμα θύματα μιας ανάλγητης και καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζεται μέσω των μνημονιακών κυβερνήσεων, που χωρίς ντροπή υπογράφουν κι εκτελούν όλες οι εθελόδουλες κυβερνήσεις. Με αισχρό τρόπο η κυβέρνηση προσπάθησε να αφαιρέσει το δικαίωμα της απεργίας από τους εργαζόμενους το οποίο είναι το ύστατο όπλο αντεπίθεσης στην βαρβαρότητα, την εξαθλίωση και την φτώχια που μας έχουν
καταδικάσει.
Όλες οι κατηγορίες των συνταξιούχων “τσακίζονται”, η οικονομική μας κατάσταση και η αξιοπρέπειά μας δοκιμάζονται όσο ποτέ άλλοτε, οι συντάξεις μας, κύριες και επικουρικές, πέφτουν στον γκρεμό, το ΕΚΑΣ βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής κι όλα αυτά μας οδηγούν με ακρίβεια στην ανέχεια και την φτώχεια.
Κανένας δεν μας έδωσε χαριστικά τη σύνταξη, την κοινωνική ασφάλιση και την
δημόσια υγεία. Όλα τα κατακτήσαμε με ιδρώτα και αγώνα και είναι οι κόποι και οι εισφορές των εργαζομένων μιας ολόκληρης ζωής. Πλέον, η σωτηρία της χώρας περνάει στα χέρια του λαού. Χρειάζεται να οργανώσουμε τη μαζική μας παρουσία πιο δυναμικά, ενωτικά, αποφασιστικά. Μια ζωή κοπιάζαμε για να έχουμε αξιοπρεπή γεράματα και τώρα βλέπουμε τους κόπους μας να ληστεύονται.
Για την αξιοπρέπεια μας και τις οικογένειές μας διεκδικούμε αγωνιστικά και ενωτικά,
χωρίς κομματικές παρωπίδες:
 Αποκατάσταση των συντάξεών μας- Επιστροφή όλων των περικοπών
Επαναφορά 13ης-14ης σύνταξης
 Άμεση έκδοση των νέων συντάξεων
 Επαναφορά του ΕΚΑΣ
 Κατάργηση των αντιασφαλιστικών- αντισυνταξιουχικών νόμων
 Δωρεάν δημόσια περίθαλψη
 Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ- Συλλογικές συμβάσεις εργασίας
 Υπερασπιζόμαστε το θεμελιώδες δικαίωμα στην απεργία 
Όλοι παρόντες στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, στις 10.00