Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι συζήτησαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας και ο πρέσβης Μαυροβουνίου στο πλαίσιο της συνάντησής τους

πρέσβης Μαυροβουνίου
07 Δεκεμβρίου 2017 / 14:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Δήμαρχο Κέρκυρας, Κώστα Νικολούζο, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Ιστορικό Δημαρχείο, ο πρέσβης του Μαυροβουνίου στην Ελλάδα Petar Popovic.

Ο κ.  Popovic εξέφρασε στο Δήμαρχο το ενδιαφέρον του Μαυροβουνίου για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κέρκυρας με το Μαυροβούνιο. Αναφέρθηκε, επίσης, στις εμπορευματικές μεταφορές που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στο θαλάσσιο  άξονα Ηγουμενίτσα – Μαυροβούνιο – Κροατία - Τεργέστη, καθώς όπως τόνισε έχει αυξηθεί πολύ το κόστος των χερσαίων μεταφορών. Προσέθεσε δε ότι η σύνδεση της Κέρκυρας με πόλεις του Μαυροβουνίου θα μπορούσε να οδηγήσει στη  δημιουργία ελκυστικών τουριστικών πακέτων τόσο για  την Κέρκυρα  όσο και για  πόλεις του Μαυροβουνίου.
Σύμφωνα με τον κ. Popovic,   εάν η Κέρκυρα ενδιαφέρεται για τον παραπάνω  σχεδιασμό,  μπορεί να αποτελέσει  αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των Δημάρχων των περιοχών.
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος απάντησε ότι είναι ενδιαφέρουσα η εξέλιξη των οικονομικών και πολιτιστικών σχέσεων μας με το Μαυροβούνιο σε οικονομικές, οι προτάσεις όμως απαιτούν διερεύνηση όλων των παραμέτρων για την υλοποίησή τους.