Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων Νήσων: Απόψε η ομιλία του Πρωθυπουργού

Αναπτυξιακό Συνέδριο
06 Δεκεμβρίου 2017 / 11:53
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Συνεχίζονται για δεύτερη μέρα και ολοκληρώνονται το βράδυ με την ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι εργασίες του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων Νήσων.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα κάνει την κεντρική ομιλία στο κλείσιμο του Συνεδρίου, ενώ έξω από το ξενοδοχείο Park έχουν δώσει «ραντεβού» σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνδικαλιστικά σωματεία και πολιτικοί φορείς. Η αστυνομική παρουσία πάντως είναι ισχυρή με το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων του νησιού καθώς και διμοιρίες ΜΑΤ. 



Στην 1η παράλληλη συνεδρία που συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής, Σπύρος Γαλιατσάτος, και θέμα τον Τουρισμό, τις Εργασιακές Σχέσεις και την Κοινωνική Οικονομία ομιλητές ήταν η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, η Αν.Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου και ο Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Νάσο Ηλιόπουλο.
Στην παρέμβασή της η Υπ. Τουρισμού ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο τουρισμός είναι κυβερνητική προτεραιότητα και ισχυρή κινητήρια δύναμη για την οικονομία και την ανάπτυξη. Συμβάλλει άμεσα και έμμεσα στο 20% του ΑΕΠ και αντιπροσωπεύει πάνω από ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας, άμεσες και έμμεσες.
Ο στόχος που υλοποιούμε μέσα από την εθνική περιφερειακή τουριστική στρατηγική, είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα ελκυστικό παγκόσμιο προορισμό 365 ημέρες το χρόνο. Το Υπουργείο Τουρσιμού, ως άκρως παραγωγικό υπουργείο επιδιώκει τη βιώσιμη, ισόρροπη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, έτσι ώστε τα οφέλη να διαχυθούν στις τοπικές κοινωνίες, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, νέα επαγγελματική δραστηριότητα και νέες πηγές εσόδων
».

Δείτε εδώ ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της ομιλίας της


Στην 2η παράλληλη συνεδρία που συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Βιοτεχνίας, Διονύσιος Τσούκας με θέμα
Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις, Κοινωνική Συνοχή και Απασχόληση
παρεμβάσεις έκαναν ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, η Αν.Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής
Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και ο Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Παναγιώτης Κορκολής


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ



ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.