Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η ΝΟΔΕ ΝΔ για τη δημόσια Υγεία στην Κέρκυρα

νδ
05 Δεκεμβρίου 2017 / 18:50

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η ΝΟ.Δ.Ε. Κέρκυρας και ειδικά ο τομέας υγείας με μεγάλη περίσκεψη για την κατάσταση που επικρατεί στον ευρύτερο χώρο της Υγείας (Δημόσιας & Ιδιωτικής ), ακούγοντας τις κραυγές αγωνίας τόσο των εργαζομένων όσο και των ασθενών και λαμβάνοντας υπ’ όψιν:

· Την ανεπαρκή λειτουργία της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
· Την υποστελέχωση και προβληματική λειτουργία του Γ.Ν.Κ.
· Τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ τόσο σε προσωπικό όσο και σε οχήματα.
· Τη συνεχιζόμενη για 3 χρόνο σημαντική περιστολή δημοσίων δαπανών για την υγεία με άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των χρηστών των ΕΣΥ.
· Την κατ’ επανάληψη στοχοποίηση και συχνή απαξίωση με τιμωριτικές τακτικές  εναντίον όλων αδιακρίτως των ιατρών εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ.
· Την άδικη υπερφορολόγηση και την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού συστήματος που οδηγούν σε αφανισμό όλους τους ιδιώτες ιατρούς που στηρίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη.
· Το αδιέξοδο στη διαχείριση των απορριμμάτων, πρόβλημα που ταλαιπωρεί την Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια, και αποτελεί υγειονομική ’’βόμβα’’ για τη διασφάλιση της Δημόσιας  Υγείας
· Την εμμονή του Υπουργού Υγείας για την κατάργηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας . 
καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι φιέστες χωρίς ουσία που διοργανώνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που δεν προσφέρουν καμία πρακτική λύση στα προβλήματα που ταλανίζουν την Κέρκυρα και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, γίνονται μόνο για να εξυπηρετήσουν αποκλειστικά το κομματικό τους ακροατήριο και να καλύψουν την ανυπαρξία πραγματικού έργου.