Συναυλία φοιτητών στο Ληξούρι ενάντια στην απομάκρυνση του ΤΕΙ

ΛΗΞΟΥΡΙ. Συναυλία ενάντια στην συγχώνευση του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι με το (σχεδόν) αντίστοιχο της Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου

03
Δεκεμβρίου / 2017

στην κεντρική πλατεία της περιοχής. Στη συναυλία συμμετείχαν μουσικές μπάντες από φοιτητές αλλά και νέους της Παλικής, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικοί φορείς. Οι κάτοικοι της περιοχής δεν έδωσαν αντίστοιχο δυναμικό παρών, κάτι που δημιούργησε προβληματισμό καθώς πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι θα έπρεπε η εκδήλωση να στηριχθεί περισσότερο.
Πριν την έναρξη της συναυλίας, χαιρετισμό απηύθυναν οι κύριοι Γ. Κατσεβέλης, Η. Παρίσης, Σ. Κουρής, Δ. Μαντζουράτος, Ν. Μπούκας, Γ. Σαμαράς, Β. Ρουχωτάς, Δ. Περδίκης, Ι. Λουκέρης, καθώς και εκπρόσωποι των σπουδαστών.

Το απόγευμα της Κυριακής, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο στο Αργοστόλι, με αποκλειστκό θέμα συζήτησης το μέλλον του τμήματος.

Η Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης στηρίζει το Τ.Ε.Ι. Ηχου και Μουσικών Οργάνων

Η Φιλαρμονική Σχολή Πάλλης, ως ο κύριος πνευματικός και πολιτισμικός φορέας του Ληξουριού και της επαρχίας Πάλλης για 180 χρόνια, δηλώνει προς το Υπουργείο Παιδείας, προς την Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ι. Ιονίων Νήσων και προς κάθε αρμόδιο: α) Ότι η απομάκρυνσή του Τμήματος Ήχου και Μουσικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. από το Ληξούρι θα πλήξει ανεπανόρθωτα την πόλη μας και τα χωριά μας πολιτισμικά, κοινωνικά και οικονομικά, αλλά θα σημάνει και την ουσιαστική κατάργηση της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Τμήματος . β) Ότι στα 20 σχεδόν έτη λειτουργίας του Τμήματος στο Ληξούρι επιτεύχθηκε άψογη συνεργασία με την Φιλαρμονική μας, προς τεράστιο όφελος των δύο Οργανισμών και συνακόλουθα όλης της ληξουριώτικης κοινωνίας. γ) Ότι ως Σωματείο ταγμένο να υπηρετεί τα υψηλότερα ιδανικά μιας ολόκληρης κοινωνίας θα συμπαρασταθεί με όλες της τις δυνάμεις στον αγώνα των φοιτητών, των καθηγητών, του διοικητικού και τεχνικού προσωπικού του Τμήματος και όλων των Ληξουριωτών για την παραμονή του Τμήματος στο Ληξούρι. Καλούμε κάθε αρμόδιο όργανο της Πολιτείας, να σταματήσει ΤΩΡΑ ακόμα μια παράλογη προοπτική που οδηγεί στον μαρασμό της ήδη αποψιλωμένης από κάθε στοιχείο κοινωνικής και οικονομικής επιβίωσης πόλης μας.
Πληροφορίες - φωτό: inkefalonia.gr