Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χειμερινή Λειτουργία Μουσείου Καποδίστρια

Μουσείο Καποδίστρια
02 Δεκεμβρίου 2017 / 18:21

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Μουσείο Καποδίστρια ανακοινώνει το χειμερινό πρόγραμμα επίσκεψης στην Κουκουρίτσα. Μέχρι και αυτή την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, το Μουσείο παραμένει επισκέψιμο από τις 10:00 έως τις 16:00.

Από Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017 έως και τον Φεβρουάριο 2018, το Μουσείο θα λειτουργεί με ραντεβού. Για την περίοδο αυτή οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες, ομάδες και φορείς μπορούν να οργανώσουν την επίσκεψή τους επικοινωνώντας με το Μουσείο στα στοιχεία επικοινωνίας του.

Το ανανεωμένο Μουσείο Καποδίστρια ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 15 Οκτωβρίου με μεγάλη επισκεψιμότητα και πολλές δράσεις. Συγκεκριμένα, στον πρώτο ενάμιση μήνα λειτουργίας το Μουσείο επισκέφτηκαν περί τους 1700 επισκέπτες οι οποίοι περιηγήθηκαν στην μόνιμη έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια ακολουθώντας είτε την ψηφιακή ακουστική περιήγηση σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά), είτε τις ξεναγήσεις από το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου.

Οργανώθηκαν ειδικά σχεδιασμένες επισκέψεις για: 230 παιδιά και έφηβους μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές από διαφορετικά τμήματα Α/θμιας έως Γ/θμιας εκπαίδευσης, και 316 παιδιά και ενήλικες από πολιτιστικούς συλλόγους, προσκοπικά συστήματα και ειδικές ομάδες, ενώ στην εκπαιδευτική δράση που διοργάνωσε το Μουσείο σε συνεργασία με την ομάδα εμψυχωτών ΑΝΕΜΟΣΚΟΡΠΙΣΜΑΤΑ συμμετείχαν 150 παιδιά με περίπου 100 ενήλικες, γονείς και κηδεμόνες. Τέλος, την επιστημονική ημερίδα για το Ψηφιακό Αρχείο Ι. Καποδίστρια που συνδιοργανώθηκε με την Α/Θμια & Β/θμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και την επιστημονική ομάδα συγκρότησης του Ψηφιακού Αρχείου, παρακολούθησαν περίπου 100 εκπαιδευτικοί.

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία:
Tηλ: 26610 32440
Email: [email protected]