Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος στην Κέρκυρα

ΚΚΕ
30 Nov 2017 / 12:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Περιοδεία στην Κέρκυρα πραγματοποίησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος χθες Τετάρτη 29/11.

πλαίσιο της προετοιμασίας της κομματικής οργάνωσης για την απάντηση στο Αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνεται στην Κέρκυρα στις 5-6 Δεκέμβρη ο Νίκος Καραθανασόπουλος επισκέφτηκε  το αεροδρόμιο Κέρκυρας, το λιμάνι και το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους των τεσσάρων σωματείων που δραστηριοποιούνται στο νοσοκομείο.
 
Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με ομιλία στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργάνωσε η Τ.Ε. Κέρκυρας στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με θέμα: Δεν υπάρχει «δίκαιη» ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα.  
 
Στην ομιλία του ο Νίκος Καραθανασόπουλος μίλησε για κυβερνητική προπαγάνδα περί «δίκαιης ανάπτυξης» και για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της λεγόμενης «μεταμνημονιακής εποχής» η οποία θα βασιστεί πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων. Ιδιαίτερα στάθηκε στις εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού ο οποίος αποτελεί «καθρέφτη» της ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνηση μιλώντας για άθλιες και απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις.
 
Τέλος, κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η εργατική-λαϊκή οργάνωση, η πάλη για την ανάκτηση των απωλειών και η αντεπίθεση για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.