Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εκτός θεσμού ο ΑΟΚ μετά το 0-0 στα Τρίκαλα

Κύπελλο Ελλάδας
29 Nov 2017 / 17:40
Σπύρος Πίκουλας

ΤΡΙΚΑΛΑ. Η ομάδα της Κέρκυρας πήγε στα Τρίκαλα για να πάρει τη νίκη κόντρα στην τοπική ομάδα αφού μόνο με αυτή θα περνούσε στην επόμενη φάση του κυπέλλου,

ενώ κάθε άλλο αποτέλεσμα θα την άφηνε απ΄ έξω. Φυσικά με το 0-0 έμεινε και φέτος εκτός των 16 του κυπέλλου, όπως και πέρσι.
Ο ΑΟΚΚ πήγε στα Τρίκαλα με πολλές απουσίες αφού ο Αλέκος Βοσνιάδης έχοντας στο μυαλό του και το κρίσμο ματς του Σαββάτου με τον Αστέρα Τρίπολης, ήθελε να ξεκουράσει βασικούς παίκτες, αφού το πρωτάθλημα έχει μεγαλύτερη σημασία για την ομάδα. Έτσι εκτός των Τουράμ και Νούνιες που προέρχονται από τραυματισμό και έπρεπε να προφυλαχθούν, εκτός αποστολής ήταν οι Γιαννακόπουλος, Ιωάννου, Σιόντης, Επστάιν, Παμλίδης, Κέβιν Ντιόγκο, Σοϊλέδης και φυσικά ο τραυματίας εδώ και καιρό Τ. Βενέτης.
Παρατάχθηκε με μια ένδεκάδα που πρώτη φορά έπαιζε μαζί, με τον Κουτζαβασίλη για πρώτη φορά φέτος να παίζει σε επίσημο ματς κάτω από το τέρμα, Σπίνουλα, Αναστασίου στα άκρα της άμυνας, Γρομητσάρη, Αρτυματά στο κέντρο της άμυνας, Μπαλάφα, Κρητικό αμυντικά χαφ, Κόντο, Μεληκιώτη στις πτέρυγες, τον Μπάουμαν προωθημένο και πίσω του τον Ζορμπά.
Στο α΄ μέρος λίγες ηταν οι καλές φάσεις, τα Τρίκαλα πρόσεχαν την άμυνα τους αφού η ισοπαλία τους βόλευε, απείλησαν με τον Γροντή στο 6΄ που μόνος έκανε το σουτ ψηλά άουτ, ενώ η Κέρκυρα είχε δυο μεγάλες φάσεις στο 14΄ με τον Μεληκιώτη να παίρνει ωραία μπαλιά από Μπάουμαν, αλλά έκανε κακό τελείωμα και στο 26΄με τον Μπάουμαν μόνο, να μην μπορεί να σκοράρει.
Στην επανάληψη η Κέρκυρα ήταν πολύ κακή, οι παίκτες δεν μπορούσαν να συνδυαστούν, δεν έκαναν παρά μια τελική στο τέλος, όταν στο 93΄ σε κτύπημα φάουλ είχε περάσει όλη η ομάδα στην περιοχή και ο τερματοφύλακας Κουτζαβασίλης, έγινε σύγχυση η μπάλα πέρασε από πολλά πόδια ο Γεωργίου την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Έτσι έμεινε το 0-0 με τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρόκριση.
ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ: Αθανασόπουλος, Πάνος, Χιντζίδης, Γιαννίτσης, Βέρτζος, Τζόκιτς (59΄ Τόμιτς), Τεγούσης, Γροντής, Τσίπρας, Μίλιεβιτς (56΄Ανδρεόπουλος), Ντιατά (75΄Σγκούρι).
ΑΟΚ ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς, Σπίνουλας (54΄Γκόμεζ), Κόντος, Μελικιώτης (54΄Γεωργίου), Αναστασίου, Μπαλάφας (79΄Ντε Βάρκας), Μπάουμαν, Γρομητσάρης.
Στο άλλο ματς του ομίλου για την 3η αγωνιστική ο Ατρόμητος νίκησε στη Σπάρτη με 4-0.
 
Η τελική βαθμολογία
1. Ατρόμητος       7
2. Τρίκαλα            5
3. Κέρκυρα             4
4. Σπάρτη              0
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια