Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαπληκτισμοί υποψηφίων επιμελητηριακών εκλογών: Δηλώσεις Γιώργου Χονδρογιάννη- Τι απαντά ο Φιλόθεος Στέλλας

Επιμελητήριο Κέρκυρας
29 Nov 2017 / 14:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ένταση προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 28 Νοεμβρίου, έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό Corfu Tv. Ο τηλεοπτικός σταθμός, είχε προσκαλέσει υποψηφίους και από τις δυο παρατάξεις,

οι οποίοι έμπαιναν στο τηλεοπτικό στούντιο διαδοχικά. 
Εκεί σύμφωνα με πηγές, εκπρόσωποι των παρατάξεων "πιάστηκαν στα χέρια". Καταγράψαμε τις απόψεις για το επεισόδιο από τους δυο εκπρόσωπους των "αντικρουόμενων" παρατάξεων "Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Συνεργασία" και "Ανοιχτό Επιμελητήριο".
 
Γιώργος Χονδρογιάννης: "Επιτέθηκαν στον υποψήφιο της παράταξής μου, Στέφανο Σπάτουλα"
 
Ο επικεφαλής της παράταξης "Επιμελητηριακή Αναπτυξιακή Συνεργασία", Γιώργος Χονδρογιάννης, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ανέφερε ότι η επίθεση που δέχτηκε το μέλος του Επιμελητηρίου και υποψήφιος της παράταξής του, Στέφανος Σπάτουλας, από υποψήφιους και συνεργάτες του αντίπαλου συνδυασμού, ήταν απρόκλητη και πισώπλατη. Ο κ. Χονδρογιάννης, τόνισε: Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή και θεωρούμε ότι προσβάλλει τον επιχειρηματικό κόσμο της Κέρκυρας, το θεσμό του Επιμελητηρίου και αμαυρώνει την πλέον δημοκρατική διαδικασία που είναι οι εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου και νέου Διοικητικού Συμβουλίου του θεσμού.
 
Φιλόθεος Στέλλας: «Καλούμε τον κ. Χονδρογιάννη και την ύστατη στιγμή να αποδεχθεί την πρότασή μας για δημόσιο διάλογο»
 
Ο επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτό Επιμελητήριο", Φιλόθεος Στέλλας, σε απαντητικό δελτίο τύπου, τονίζει ότι η παράταξή του, "έχει αντιπαρέλθει σειρά προπηλακισμών και χυδαίων χαρακτηρισμών υποψηφίων και υποστηρικτών του συνδυασμού του απερχόμενου προέδρου του Επιμελητηρίου και αυτό θα συνεχίσει να κάνει." (sic)  Ο κ. Στέλλας, καλεί τον κ. Χονδρογιάννη να αποδεχθεί την πρόταση της παράταξης για δημόσιο διάλογο και όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, "να αποδειχθεί έτσι, ποιος στερείται επιχειρημάτων." Τέλος στο δελτίο τύπου, ο κ. Στέλλας αναφέρει: " Ο στίχος του ποιητή, ελάχιστα παραλαγμένος, αποτυπώνει την αλήθεια: «Η ύπαρξή σου σε σκοτάδια όλο πηχτότερα βουτά. Τάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος; Αχ, που σαι νιότη πού δειχνες πως θα…γινόσουν άλλος»"
Τέλος, η παράταξη του κ. Στέλλα τονίζει στο δελτίο τύπου της: 
"Επί μακρόν και από την αρχή της προεκλογικής περιόδου, αναπτύξαμε τα επιχειρήματά μας, αναλύσαμε το όραμά μας και απευθυνθήκαμε με ευπρέπεια όπως χαρακτηρίζει τον επικεφαλής και το σύνολο των υποψηφίων μας, στους συναδέλφους επαγγελματίες κι επιχειρηματίες του νησιού, οι οποίοι τα απεδέχθησαν με πολύ θετικό τρόπο."