Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΑΟΚΚ στα Τρίκαλα για τη νίκη – πρόκριση

Κύπελλο Ελλάδας
28 Nov 2017 / 16:43
Σπύρος Πίκουλας

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί το πρωτάθλημα και η παραμονή στην κατηγορία να είναι ο πρωταρχικός στόχος του ΑΟΚ,

αλλά και το κύπελλο είναι ένας θεσμός που μπορεί να προσφέρει κάποια έσοδα σε κάθε επαγγελματική ομάδα που έχει ανάγκη. Την Τετάρτη 29/11, στις 17:15, θα αντιμετωπίσει στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του ομίλου του, σε ένα καθοριστικό ματς στα Τρίκαλα, την ομώνυμη ομάδα. Ένας αγώνας που θα καθορίσει ποια από τις δυο θα περάσει στον επόμενο γύρο.
Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο βαθμολογικός πίνακας μετά από δυο αγωνιστικές, με τον Ατρόμητο και τα Τρίκαλα να έχουν από 4 βαθμούς, τον ΑΟΚ 3 και τη Σπάρτη χωρίς βαθμό, ο Ατρόμητος έχει ήδη προκριθεί, ενώ μια ομάδα ανάμεσα σε Τρίκαλα και ΑΟΚ θα πάρει το δεύτερο εισητήριο για την επόμενη φάση. Οι Θεσσαλοί προκρίνονται και με ισοπαλία ενώ ο ΑΟΚ θέλει μόνο νίκη.
Η κούραση από το ματς με τον Ολυμπιακό μπορεί να μη βοηθάει τους παίκτες, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Αλέκος Βοσνιάδης όπως έκανε και στα άλλα ματς του θεσμού, θα χρησιμοποιήσει παίκτες χωρίς πολύ χρόνο συμμετοχής. Πέραν αυτού, υπάρχει και ένα πολύ καθοριστικό ματς το Σάββατο στην Τρίπολη με τον Αστέρα και αν η ομάδα της Κέρκυρας είχε να επιλέξει σε ποιο από τα δύο παιχνίδια θα ήθελε τη νίκη, σίγουρα θα ήθελε το διπλό στην Τρίπολη. Οπότε, είναι λογικό κάθε επιλογή ποδοσφαιριστή για τα Τρίκαλα να είναι μελετημένη γιατί η ομάδα πρέπει να αποφύγει τιμωρίες και τραυματισμούς.
Η ομάδα που το πρωί της Τρίτης έκανε την τελευταία προπόνηση και στη συνέχεια αναχώρησε για τα Τρίκαλα, θα έχει αποστολή με 18 παίκτες με αρκετούς από τους βασικούς, να μένουν στο νησί. Η αποστολή έχει τους τερματοφύλακες Κουτζαβασίλη και Κολοβούρη, τους αμυντικούς Αναστασίου, Γκόμεζ, Σπίνουλα, Γρομήτσαρη Αρτυματά, τους μέσους Κρητικό, Μπαλάφα, Κόντο, Ντε Βάργκας, Γεωργίου, Ζορμπά, τους Ντασίλβα, Ζαΐμι, Μίσκου (από την Κ20) και τους επιθετικούς Μπάουμαν και Μεληκιώτη.
Στα Τρίκαλα αγωνίζονται δυο παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα του ΑΟΚ, ο Ανδρεόπουλος και ο Χιτζίδης, ενώ ο τεχνικός Σ. Αντωνίου άφησε εκτός αποστολής τους Αποστολίδη, Γκόλια, Τσιάρα, Μπουντόπουλο, Ντίνας και Καπό.
Η ΕΠΟ όρισε τους εξής για να διευθύνουν το ματς: Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας), Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Πασχάλης (Ηπείρου), 4ος: Τάσης (Ηπείρου)
 
Στήριξη σε προπονητή και παίκτες από τη διοίκηση
 
Η πολύ  καλή παρουσία της ομάδας της Κέρκυρας κόντρα στον Ολυμπιακό που ομολογουμένως έκανε ένα πρώτο ημίχρονο άξιο αναφοράς και μάλιστα ήταν μπροστά στο σκορ δεν πέρασε απαρατήρητη. Ήρθε η ήττα και ίσως η μικροαπογοήτευση από τους παίκτες γιατί πίστεψαν ότι μπορούσαν να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Παράλληλα η βαθμολογική θέση δεν είναι η καλύτερη και αυτό μπορεί να επηρεάσει στη συνέχεια.
Η διοίκηση της ομάδας βρέθηκε στην προπόνηση της Δευτέρας στον Πλάντραφο, για να τονώσει ψυχολογικά προπονητικό τιμ και παίκτες, αφού πράγματι αξίζουν πολλά μπράβο για την προσπάθειά τους. Τους μίλησαν λέγοντας τους μεταξύ των άλλων: «Συγχαρητήρια σε όλους, αδικούμαστε από την βαθμολογική μας θέση. Έπρεπε να έχουμε περισσότερους βαθμούς. Θα τους βρούμε στην συνέχεια. Δεν έχουμε κανένα παράπονο. Είμαστε οικογένεια και έτσι θα συνεχίσουμε».
Ήταν θετική κίνηση σε μια δύσκολη καμπή για την ομάδα η οποία καλείται να τελειώσει τον πρώτο γύρο με ένα δύσκολο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα παίζει και την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του κυπέλλου.
Σπύρος Πίκουλας

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια