Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κερκυραίοι ναυτεργάτες: Ζητούν άμεση λύση, αλλιώς απεργία ξανά

ναυτεργάτες
28 Nov 2017 / 10:43
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του στην Κέρκυρα 4–5 Δεκεμβρίου, έχουν ζητήσει οι Κερκυραίοι ναυτεργάτες,

οι οποίοι εξακολουθούν να περιμένουν λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους. Υπενθυμίζεται ότι η απεργία ανεστάλη «σε ένδειξη καλής θέλησης», όπως ανακοίνωσε το Σωματείο, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος και να ληφθούν αποφάσεις, τόσο από την πλευρά του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, όσο και από την μεριά των πλοιοκτητών.

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις εκπροσώπων του ΔΣ με τον ΥΝΑΝΠ Κο Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον ΓΓ Κο Διονύση Καλαματιανό, την ΠΝΟ, τα ναυτεργατικά σωματεία και την ένωση εφοπλιστών πορθμείων εσωτερικού, εξακολουθούν μέχρι σήμερα να μην δίνονται λύσεις στα χρόνια προβλήματα που μας απασχολούν ενώ ο πρόσφατος πολυήμερος απεργιακός μας αγώνας ανεστάλη δύο φορές, με σκοπό να δοθεί επαρκής χρόνος για διαβουλεύσεις.

Επί της ουσίας η συλλογική σύμβαση πληρωμάτων πορθμείων εσωτερικού δεν έχει επικυρωθεί επίσης τα θεσμικά και εργασιακά αιτήματα παραμένουν άλυτα.

Ζητάμε να μας ενημερώσετε εάν υπάρχουν πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τα αιτήματα μας προκειμένου να καθορίσουμε την στάση μας, σας υπενθυμίζουμε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν ανασταλεί προσωρινά σαν δείγμα καλής θέλησης θα συνεχιστούν τις αρχές Δεκεμβρίου εφόσον δεν προκύψει λύση κατά την τρέχουσα εβδομάδα, επίσης σας γνωρίζουμε ότι ζητήσαμε κατ΄ ιδίαν συνάντηση από τον πρωθυπουργό Κο Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης του στην Κέρκυρα 4–5 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τα αιτήματα των ναυτεργατών στις γραμμές Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Λευκίμμης, Παξών και διαποντίων νήσων.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Πτυχιούχος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.