Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Ξενοδοχοϋπάλληλοι
24 Nov 2017 / 15:00

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας,

όπου κατατέθηκε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός, οι οποίοι εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Σώμα.

Εκλέχθηκε η τριμελής εφορευτική επιτροπή η οποία αποτελείται από τις: Βάρελη Αικατερίνη, Γραμμένου Αννέτα, Μιχαλάκη Γεωργία ως τακτικά μέλη και Μάστορα Χαραλαμπία ως αναπληρωματικό μέλος όπου θα διεξαγάγουν τις εκλογές του Συνδέσμου από 1η έως 8 Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα 1,4,5,6,7,8, στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας από τις 10:00πμ έως της 18:00μμ, στις 2 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Καρουσάδων από τις 10:00πμ έως τις 18:00μμ και στις 3 Δεκεμβρίου στο Γυμνάσιο Λευκίμμης από τις 10:00πμ έως τις 18:00μμ.

«Η Γενική Συνέλευση με ψήφισμά της καταγγέλλει:
1. Τους ξενοδοχειακούς ομίλους και μεγαλοξενοδόχους GRECOTEL, MAYOR, SUNSHINE, GELINA, ITHAIA, ALBATROS, που οφείλουν τον τελευταίο μισθό και επιδόματα στους εργαζόμενους.
2. Καταγγέλλει επίσης τις εταιρείες CYPROTEL και BOLENTAKO για τη μη καταβολή των αποδοχών αδείας του 2016.
3. Την ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΞΤΕ Ξενοδοχείο SANDY για την εμμονή των υπευθύνων της να μην καταβάλλουν τις μισθολογικές διαφορές που προέκυψαν το καλοκαίρι του 2017.
4. Την MAYOR για τις καθυστερήσεις που παρουσιάζει ως προς την πλήρη και οριστική εναρμόνιση της με τις διατάξεις της κλαδικής ΣΣΕ Ξενοδοχοϋπαλλήλων.
5. Τους ξενοδοχειακούς ομίλους LOUIS, GRECOTEL, ΒΟΥΛΓΑΡΙ, ΛΙΜΠΑΝΤΣΗ και όλους τους υπόλοιπους που τους ακολουθούν οι οποίοι παρά τις δικαστικές αποφάσεις αρνούνται την καταβολή του τοπικού επιδόματος (150€, ΔΑ 6/2012) για το 2012. Το Σωματείο θα προκαλέσει ομαδικές αγωγές των εργαζομένων για το επίδομα αυτό.  
6. Τον όμιλο ΛΙΜΠΑΝΤΣΗ για την προκλητική απαίτησή του να υπογράφουν οι εργαζόμενοι υπεύθυνη δήλωση με συγκεκριμένο περιεχόμενο καθώς και αίτηση νεοπροσλαμβανόμενου ως προϋπόθεση για να τους δοθούν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για το επίδομα ανεργίας στον ΟΑΕΔ. Όλες αυτές οι υπεύθυνες δηλώσεις και αιτήσεις νεοπροσλαμβανόμενου είναι άκυρες, τις αρνούνται οι εργαζόμενοι και απαιτούμε την άμεση δήλωση της καταστροφής τους.
7. Τον όμιλο ΙΚΟΣ γιατί στην Ημέρα Καριέρας (όπως την ονόμασαν) καθώς και στην διαδικασία των συνεντεύξεων υποψήφιων εργαζομένων δεν δηλώνουν στους εργαζόμενους την υποχρέωσή τους να εφαρμόσουν την κλαδική ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων και στο εύλογο ερώτημα για το ύψος του μισθού απαντούν ότι αυτό θα ανακοινωθεί στους εργαζόμενους όταν προσληφθούν.
8. Τέλος καταγγέλλουμε την πολυετή, αδικαιολόγητη καθυστέρηση των εταιριών που διαχειρίζονται τα ξενοδοχεία ΣΑΝ ΣΤΕΦΑΝΟ και ΜΙΡΑΜΑΡΕ να τα λειτουργήσουν. Τα ξενοδοχεία αυτά από την ανέγερση τους μέχρι σήμερα, έχουν επιδοτηθεί επαννηλλειμένα από το υστέρημα του ελληνικού λαού, ενώ με την υπεραξία της εργασίας των εργαζομένων έχει γίνει απόσβεση των κεφαλαίων που έχουν επενδύσει διαχρονικά οι επιχειρηματίες. Έχουν λοιπόν υποχρέωση οι παραπάνω εταιρίες να λειτουργήσουν άμεσα τα ξενοδοχεία αυτά όπως βέβαια και οι τράπεζες που κρατούν κλειστά τα ξενοδοχεία ΓΙΑΛΙΣΚΑΡΙ, ΒΕΗΣ, ΑΧΙΛΛΕΑΣ».