Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολύωρη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Νοσοκομείο Κέρκυρας
23 Nov 2017 / 20:13

Σε αναβρασμό και πάλι ο κόσμος της δημόσιας υγείας μετά το νέο νόμο του Υπουργείου Υγείας

ΚΕΡΚΥΡΑ.  Πολύωρη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Πέμπτης το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας. Οι γιατροί καλούνται να αντιμετωπίσουν το νέο νόμο του αποκαλούμενου opt-out, τον οποίο αποκαλούν νόμο-έκτρωμα. Όπως αναφέρουν χρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους «Ο νόμος έκτρωμα για την οργάνωση του χρόνου εργασίας των ιατρών έχει συναντήσει την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας όχι μόνο των ιατρών αλλά και άλλων υγειονομικών και εργαζόμενων άλλων κλάδων διότι καταργείται ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας και ελαστικοποιούνται οι σχέσεις εργασίας. Εισάγεται η διαίρεση του εργάσιμου χρόνου σε ενεργό και ανενεργό με βάση την αντιδραστική συνθήκη Σέρκας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα υποχρεώνεται ο ιατρός να δουλεύει 12ωρα κάθε μέρα για πάνω από ένα μήνα».

Στη γενική συνέλευση των εργαζομένων συζητήθηκαν και αναλύθηκαν αρκετά μεγάλα και σημαντικά ζητήματα, ιδιαίτερα αυτά που προκύπτουν μετά την ψήφιση προσφάτως του Νόμου για την υγεία.

Σχετικά με το θέμα αυτό, την Παρασκευή, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Κέρκυρας δίνει συνέντευξη τύπου, ώστε ο κερκυραϊκός λαός να ενημερωθεί.