Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Black Friday: Ευκαιρίες και από κερκυραϊκά καταστήματα

Black Friday
23 Nov 2017 / 15:04
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έτοιμα για την ημέρα προσφορών Black Friday φαίνονται να είναι αρκετά από τα εμπορικά καταστήματα, στους κεντρικούς τουλάχιστον δρόμους της πόλης.

Μένει ωστόσο να φανεί το ποσοστό συμμετοχής, οι πραγματικές προσφορές και η ανταπόκριση των καταναλωτών. «Πρόκειται για μια καλή ενέργεια τόνωσης της αγοράς, ωστόσο πέρσι την εκμεταλλεύθηκαν μόνο οι μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος.«Δεδομένου ότι αυτή η προωθητική ενέργεια πραγματοποιήθηκε πέρυσι κατά κύριο λόγο από πολυεθνικές επιχειρήσεις, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε αυτό το πεδίο ελεύθερο μόνο για τους μεγάλους αλλά να το διαφυλάξουμε μόνοι μας και για τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εμπορικός Σύλλογος Kέρκυρας επιδιώκει την συμμετοχή των Κερκυραϊκών εμπορικών επιχειρήσεων στην Black Friday και εναπόκειται σε κάθε έμπορο να κρίνει και να εκτιμήσει τις συνθήκες και τους τρόπους συμμετοχής του σε αυτή την προωθητική εμπορική γιορτή.

Για όσους τελικώς συμμετάσχουν στην προωθητική ενέργεια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς εφαρμόζονται οι όροι και κανόνες της Υπουργικής Απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.

Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται η προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα και αυτό ισχύει και για την Black Friday.

Καλούμε τους καταναλωτές να περιπλανηθούν στην αγορά, να ανακαλύψουν τις ευκαιρίες που θα προσφέρουν οι κερκυραϊκές επιχειρήσεις και να κάνουν έξυπνες αγορές στηρίζοντας την  κερκυραϊκή οικονομία».
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.