Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο δήμαρχος Κέρκυρας σε ημερίδα για τη διαχείριση αποβλήτων στις Βρυξέλλες

Σκουπίδια
23 Nov 2017 / 10:02
Χριστίνα Γκερέκου

Η ημερίδα οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών με σκοπό να συμβάλει στην αναβάθμιση της διαχείρισης αποβλήτων με σύγχρονο, ορθολογικό και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο

Στην ημερίδα, για για την διαχείριση των δημοτικών  αποβλήτων  και την πρόληψη δημιουργίας αποβλήτων, που πραγματοποιήθηκε  στις Βρυξέλλες    την περασμένη Τρίτη 21/11/2017, συμμετείχε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος. 
Η ημερίδα οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  Περιφερειών και συμμετείχαν αντιπροσωπείες από πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Έγινε  η παρουσίαση   αποτελεσματικών μεθόδων  διαχείρισης  αποβλήτων που εφαρμόζονται και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ελαχιστοποίηση των αποβλήτων, μέσω της διαλογής στην πηγή.  
Η ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο κοινοτικής υποστήριξης εφαρμογής  των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, με σκοπό να συμβάλει  στην ουσιαστική αναβάθμιση  της διαχείρισης  αποβλήτων  με σύγχρονο, ορθολογικό και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο, με χωριστή διαλογή ανακυκλώσιμων  και οργανικών και μείωση του  κόστους διαχείρισης.
 
 
Χριστίνα Γκερέκου

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.