Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον αέρα ο διεθνής διαγωνισμός για την τουριστική προβολή

ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
21 Nov 2017 / 14:40

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Στον αέρα βρίσκεται ο ηλεκτρονικός ανοικτός δημόσιος διεθνής διαγωνισμός, για τη σύναψη συμφωνίας με ανάδοχο, με κριτήριο αξιολόγησης την πλέον συμφέρουσα, από οικονομική άποψη, προσφορά, ύψους 1.499.860,60 ευρώ και με αντικείμενο «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού η ανάθεση της υπηρεσίας θα γίνει στον υποψήφιο, που θα υποβάλει την πλέον συμφέρουσα, από οικονομική άποψη, προσφορά, βάσει της βέλτιστης σχέσης ποιότητας - τιμής.
Το έργο, που ανατίθεται με την παρούσα διακήρυξη σε εξειδικευμένο και έμπειρο ανάδοχο στη σύναψη Συμφωνίας - πλαίσιο με έναν Ανάδοχο για δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου, αφορά Υπηρεσίες διαφήμισης και μάρκετινγκ Υπηρεσίες διαφημιστικής εκστρατείας, Υπηρεσίες προώθησης και Υπηρεσίες έρευνας αγοράς.
Η διάρκεια υλοποίησης του Έργου ορίζεται από την υπογραφή της σύμβασης έως και 4 έτη μετά.
Ως καταληκτική ημερομηνία και ώρα υποβολής των προσφορών στο σύστημα ορίζεται η 18-12-2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00 μ.μ.
Η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών γίνεται τέσσερις εργάσιμες ημέρες μετά την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών, ήτοι 22-12-2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 09:00.
Η προκήρυξη του διαγωνισμού έχει αποσταλεί, για δημοσίευση, στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 17-11-2017 και παρέχεται, με ελεύθερη πρόσβαση, και στον δικτυακό τόπο της Περιφέρειας Ηπείρου με διεύθυνση www.php.gov.gr.
Για το νέο πρόγραμμα τουριστικής προβολής, το οποίο θα αφορά τα επόμενα τέσσερα χρόνια, προηγήθηκε ευρύς διάλογος με διάφορους φορείς βάσει και της εμπειρίας που υπήρχε. Τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος τον έκανε πάντως μια μεγάλη εταιρία συμβούλων στην Αθήνα, η Planet, έναντι του ποσού των 18.000 ευρώ. Η εταιρία ανέλαβε πέρσι και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου. Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, ο διεθνής δημόσιος διαγωνισμός για την τουριστική προβολή της περιοχής «αναμένεται».
Όσον αφορά το σκεπτικό του νέου προγράμματος, η Περιφέρεια θέλει τα γνωστά: την προβολή της Ηπείρου ως ενός προορισμού για όλες τις εποχές, την προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, τη διατήρηση των υφιστάμενων τουριστικών αγορών και την προσέγγιση αναπτυσσόμενων αγορών αλλά και την ανάδειξη των αγροδιατροφικών προϊόντων. Στο «πακέτο» του προγράμματος τουριστικής προβολής, συμμετέχει και η αξιοποίηση της πολιτιστικής διαδρομής σε πέντε αρχαία θέατρα της Ηπείρου, ένα πρότζεκτ στο οποίο η Περιφέρεια έχει επενδύσει πολλά.
Το ενδιαφέρον στοιχείο του νέου προγράμματος τουριστικής προβολής είναι ότι η Περιφέρεια ανακαλύπτει επιτέλους τη σημασία των social media για την ανάδειξη της τουριστικής ταυτότητας.