Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Άρχισαν οι αιτήσεις για δωρεάν ίντερνετ σε Παξούς-Αντιπάξους

Παξοί
20 Nov 2017 / 13:32
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΓΑΪΟΣ. Δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με την απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Πολιτικής, για τη δωρεάν ευρυζωνική σύνδεση

για τους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της χώρας
Πιο συγκεκριμένα η δράση αφορά τόσο Παξούς,1140 εκτιμώμενα νοικοκυριά, όσο και 10 νοικοκυριά τους Αντίπαξους.
Στο ΦΕΚ (με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου 2017) διευκρινίζεται ότι η δημόσια επιχορήγηση αφορά στους μόνιμους κατοίκους, τους δημόσιους υπαλλήλους και όσους υπηρετούν στο στρατό και σε σώματα ασφαλείας, ενώ μέσω της δράσης οι παραπάνω πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα για την απόκτηση κινητής ή δορυφορικής ευζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο.
Τα εισοδηματικά κριτήρια για άγαμους δικαιούχους αφορούν συνολικό ετήσιο εισόδημα το οποίο δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 16.000 ευρώ, ενώ για τους έγγαμους το ποσό διαμορφώνεται στα 30.000 ευρώ. Η παροχή είναι ανά νοικοκυριό.
Πληροφορίες στο τηλ. 2662 0 32100 
    
  
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.