Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γενέθλια

Editorial
20 Nov 2017 / 11:02

Είδε το πρώτο φως 19.11.1983. Πέρασε αγάπες, πάθη και έρωτες, προδοσίες και μίση. Γαλούχησε μύριους όσους ανθρώπους του Τύπου και των media.

Είδε με ικανοποίηση δικούς της ανθρώπους ν' ανοίγουν τα φτερά τους και να πετάνε σε μεγαλύτερους επικοινωνιακούς ουρανούς και να διαπρέπουν. Στις σελίδες της φώλιασαν ιερά τέρατα του Τύπου, Έλληνες και ξένοι, πανεπιστημιακοί και φιλόσοφοι, δημοσιογράφοι ξακουστοί, αναλυτές και διανοούμενοι. Ένωσε επικοινωνιακά την Επτάνησο και σάρτεψε στα δυτικά Βαλκάνια. Έζησε νίκες και ήττες. Λύγισε και ξανασηκώθηκε. Έκανε λάθη αλλά δεν κιότεψε, δεν πρόδωσε, δεν προσαρμόστηκε ποτέ.

Ξαναγέμισε νέα παιδιά, αναβάθμισε το ρόστερ με πανεπιστημιακά πτυχία, διεύρυνε τους επικοινωνιακούς ορίζοντες σε κάθε ψηφιακή εφαρμογή. Σήμερα μετράει χιλιάδες φίλους σε κάθε της εκδοχή. Τρέχει παραγωγές με γλώσσα, εικόνες και video. Τιμάται αλλά δεν πουλιέται. Έχει ορκισμένους φίλους και υποχθόνιους εχθρούς. Η "Ενημέρωση" σβήνει σήμερα 34 κεράκια, μ' ένα σκίρτημα ευγνωμοσύνης για τους πολλούς εκείνους, που την πήραν απ' το χέρι και πορευτήκαμε μέχρι εδώ!

Στη μνήμη του Βασίλη Άνθη, του Λυκούργου Κομίνη, του Κονστάντζο Πρέβε και του Παναγιώτη Περιστέρη.