Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Φ. Στέλλας: Η διοίκηση Χονδρογιάννη απαίτησε τον αποκλεισμό μας από το Συνέδριο Τουρισμού

Επιμελητήριο
19 Nov 2017 / 11:25

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μεθοδεύσεις ώστε να αποκλειστεί η συμμετοχή του συνδυασμού Ανοιχτό Επιμελητήριο, από το Συνέδριο Κερκυραϊκού Τουρισμού, καταγγέλλει ο επικεφαλής του Φιλόθεος Στέλλας

 
Φιλόθεος Στέλλας: «Συμπεριφορές που καθήλωσαν κατά το παρελθόν το Επιμελητήριο στην απαξίωση, δεν έχουν θέση στο μέλλον»
 
Κατά το χρονικό διάστημα 17-19 Νοεμβρίου 2017, πραγματοποιείται στην Κέρκυρα το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Κερκυραϊκό Τουρισμό.
 
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου προσεκλήθη το ΑΝΟΙΧΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ να συμμετάσχει, με εκπρόσωπό του, ο οποίος θα ανέπτυσσε τις θέσεις του συνδυασμού στο θέμα: «Ο ρόλος του Επιμελητηρίου  στην επιστημονική τεκμηρίωση του οικονομικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος», με εισηγητή τον καθηγητή ξένων γλωσσών, Διδάκτωρα του ΕΚΠΑ και υποψήφιο σύμβουλο του συνδυασμού μας κ. Αλέξανδρο Στογιάννο.
 
Η συμμετοχή μας αποτυπώθηκε και στο πρόγραμμα του Συνεδρίου που κοινοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.
 
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εκ νέου κοινοποίηση του προγράμματος, ότι αποκλείστηκε η παρουσία μας στο εν λόγω συνέδριο.
 
Σύμφωνα με προφορικές απαντήσεις που μας δόθηκαν, το συγκεκριμένο γεγονός δεν ήταν σε γνώση πολλών φορέων που συμμετέχουν στην Οργανωτική Επιτροπή και ότι η σχετική απόφαση ελήφθη κατόπιν απαιτήσεως μελών του Επιμελητηρίου, της απερχόμενης διοίκησης Χονδρογιάννη.
 
Από την αρχή της συμμετοχής μας στη διαδικασία των Επιμελητηριακών εκλογών έχουμε τονίσει την αξία του διαλόγου, της αντιπαράθεσης ιδεών και απόψεων και την αποχή μας από κάθε είδους παλαιοκομματικών και μικροπολιτικών μεθόδων που χαρακτηρίζουν το παρελθόν.
 
Στο πλαίσιο αυτό παραμένουμε και πολιτευόμαστε αντιπαρερχόμενοι τέτοιες καθεστωτικές συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά τιμούν την Επιμελητηριακή κοινότητα.
 
Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο επικεφαλής του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Φιλόθεος Στέλλας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Βασικός στόχος του συνδυασμού μας είναι η βελτίωση και ανάπτυξη του επιχειρείν στο νομό μας.
 
Η δημόσια κατάθεση των απόψεων και των θέσεων είναι βασικό συστατικό της δημοκρατίας μας και πρέπει να χαρακτηρίζει και την Επιμελητηριακή κοινότητα.
 
Συμπεριφορές που καθήλωσαν κατά το παρελθόν το Επιμελητήριο στην απαξίωση, δεν έχουν θέση στο μέλλον.
 
Επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά την πρόσκλησή μου προς τον κ. Χονδρογιάννη για μία δημόσια, πολιτισμένη συζήτηση σε μέσο και χρόνο που επιθυμεί».