Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι προβλέπει η απόφαση του ΚΑΣ για τις επιχειρήσεις στο Άλσος Ανεμομύλου

Αλσος Ανεμομύλου
18 Nov 2017 / 17:35
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Καμία κατασκευή δεν εγκρίνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) με την από 30-10-2017 απόφασή του, καθώς αλλοιώνει την εικόνα της περιοχής.

Την χρήση απλών ομπρελών εγκρίνει το ΚΑΣ και μάλιστα με δεντροφύτευση έτσι ώστε να απομακρυθούν σταδιακά ακόμα κι αυτές, για τα εστιατόρια και τα αναψυκτήρια στο άλσος Ανεμομύλου.

Η απόφαση 

Εγκρίνουμε την παραχώρηση χρήσης έκτασης 45 τμ ανα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί των οδών Αλκιβιάδη Δαρρή και Μητροπολίτου Αθανασίου στην περιοχή Γαρίτσας - Ανεμομύλου στην πόλη της Κέρκυρας και την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και φορητών μεμονωμένων σκιαδίων στις προβλεπόμενες προς παραχώρηση θέσεις, υπό τους ακόλουθους όρους:
1. Να απομακρυνθούν από τους κοινόχρηστους χώρους στην περιοχή Γαρίτσας-Ανεμομύλου όλες οι αυθαίρετες κατασκευές ημιυπαίθριων χώρων τραπεζαρίας για την εξυπηρέτηση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
2. Να τηρηθούν οι όροι του Κανονισμού Αστικής Λειτουργίας της Πόλης (κεφ. Α, 5.4) και της από 22/8/2016 απόφασης έγκρισής του Υπουργείου Πολιτισμού.
3. Ο παραχωρούμενος χώρος 45 τμ ανα επιχείρηση να αναπτύσσεται κατά το δυνατόν εντός της προβολής του χώρου του καταστήματος, στο οποίο στεγάζεται η κάθε επιχείρηση.
4. Να μην αλλοιωθούν οι λοιπές διαμορφώσεις (διαδρομές περιήγησης, διευρυμένοι χώροι διέλευσης κ.λπ.) 
5. Να αυξηθεί ο αριθμός των δέντρων, στον προαναφερόμενο χώρο, ώστε να απομακρυνθούν σταδιακά τα μεμονωμένα σκιάδια.
6. Να μην γίνει καμία άλλη εργασία στο χώρο χωρίς την έγκριση των αρμόδιων υπηρεσιών.

Δεν εγκρίνουμε την κατασκευή ξύλινης πέργκολας στους ως άνω χώρους, καθώς αλλοιώνεται η εικόνα της περιοχής και επιβαρύνεται το μέτωπο προς το Άλσος των ιστορικών προαστίων της Γαρίτσας και του Ανεμομύλου.

Ο Δήμος 

Ο Δήμος Κέρκυρας, ο οποίος είχε εκπονήσει τη μελέτη και είχε προτείνει την κατασκευή ξυλινης πέργκολας, σε συμφωνία με τους καταστηματάρχες, σκοπεύει να ζητήσει την επανεξέταση του ζητήματος, ενώ οι επιχειρηματίες φέρονται να δυσανασχετούν με τους ορους της έγκρισης. 
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.