Τετάρτη 24.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΙΝ: Σε επιφυλακή για ακραία καιρικά φαινόμενα- Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
16 Nov 2017 / 13:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Λόγω των έκτακτων δελτίων πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τα οποία προβλέπονται και στην Κέρκυρα ισχυρές βροχοπτώσεις με ισχυρούς ανέμους,

οι οποίες θα πλήξουν μέχρι και το Σάββατο 18/11/2017 και τη περιοχή του Ιονίου, Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παρακαλεί:
 
α) Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους απο τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των Περιφ/κών Ενοτήτων (Πυροσβεστική, Δ/νσεις Τεχνικών Έργων, Τμ/τα Πολιτικής Προστασίας, ΕΛ.ΑΣ. κ.λ.π), σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γ.Γ.Π.Π. και τον σχεδιασμό των υπηρεσιών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.
 
β) Για την ενημέρωση (μέσω των ΜΜΕ) των πολιτών, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της έντονης βροχόπτωσης, να αποφεύγουν  τις διασταυρώσεις με χειμάρρους, τη στάθμευση των οχημάτων κάτω από δένδρα κλπ, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις  και να διαφυλαχτεί η ασφάλεια των πολιτών.

Η ΕΜΥ: 
 
Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ. το οποίο ισχύει από σήμερα Τετάρτη 15-11-2017 έως και την Κυριακή 19-11-2017. 
 
Οι πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους. 

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν: 
 
1. Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου κατά διαστήματα το Ιόνιο, όλα τα Ηπειρωτικά, η Εύβοια, οι Σποράδες και πιθανόν τη νύχτα οι Δυτικές Κυκλάδες και η Δυτική Κρήτη.
 
2. Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου πιθανόν η Ήπειρος μέχρι το πρωί. Το Ιόνιο (κυρίως νοτιότερα της Κέρκυρας), οι Σποράδες, Η Εύβοια, οι Κυκλάδες, η Δυτική Κρήτη και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά (εκτός της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας).

3. Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου αρχικά όλη η χώρα εκτός από την Ήπειρο και την Κέρκυρα. Μέχρι τη νύχτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στο Ιόνιο, την Κρήτη και τα Ηπειρωτικά (εκτός από την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη).
 
 4. Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου πιθανόν μέχρι το μεσημέρι, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. 
 
Περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να βρείτε στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr.