Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μήνυμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
16 Nov 2017 / 10:08

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουν περάσει 44 χρόνια και, όμως, η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου παραμένει πάντοτε επίκαιρη, αναφέρει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, και συνεχίζει:

Η θυσία των νέων εκείνων οραματιστών κρατά την παρουσία τους αγέρωχη στον χρόνο, θυμίζοντας την αδιάκοπη υποχρέωση όλων να προασπίσουμε τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκαν.
Η μάχη για τη δημοκρατία συνεχίζεται. Η προσπάθεια ενίσχυσης και επέκτασής της, ώστε όλοι ανεξαιρέτως να απολαμβάνουν τα προνόμιά της, οφείλει να είναι διαρκής. Ο αγώνας για τη διατήρηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και για την εξασφάλιση της αξιοπρέπειας κάθε συνανθρώπου μας χρειάζεται να είναι άοκνος.
Η εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου σφράγισε τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, γιατί στηρίχτηκε σε μια πράξη αντίστασης που επιχείρησε -και τα κατάφερε- να ρίξει φως στο σκοτάδι της επαίσχυντης επταετούς δικτατορίας.
Αν πεποίθηση είναι πως οι εποχές εκείνες πέρασαν ανεπιστρεπτί, ας κοιτάξουμε καλύτερα γύρω μας: νοσταλγοί της χούντας, θερμοί υποστηρικτές αυταρχικών καθεστώτων, υπάρχουν ακόμα και κάνουν την παρουσία τους αρκούντως διακριτή. Όπως υπάρχουν ρατσιστές, ξενόφοβοι, κήρυκες του μίσους καλυμμένοι με τη μάσκα του φιλόπατρι.
Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πεπεισμένος ότι η βία φέρνει βία· γι’ αυτό και καταδικάζει κάθε μορφή της από όπου κι αν προέρχεται και σε όποιον κι αν απευθύνεται. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμάται και τιμά τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, αλλά και όλους όσοι αντιστάθηκαν στη χούντα, γιατί πιστεύει σε μια κοινωνία δημοκρατίας, ελευθερίας, δικαιοσύνης, λαϊκής κυριαρχίας. Έτσι θέλει να οραματίζεται το μέλλον της χώρας και θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται γι’ αυτό.