Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέτρες & χώματα κατρακυλούν από τα τείχη του Νέου Φρουρίου (photos)

Νέο Φρούριο
15 Nov 2017 / 11:34
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έντονα σημάδια διάβρωσης παρουσιάζουν τα τείχη της τάφρου του Νέου Φρουρίου, αποτυπώματα του χρόνου αλλά και των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

Οι συνέπειες των δύο πυρκαγιών του καλοκαιριού άρχισαν ήδη να φαίνονται στα πρανή του νέου φρουρίου, με τις πρώτες φθινοπωρινές μπόρες. Σε πρώτη φάση άρχισαν να κυλούν πέτρες, σεβαστού μεγέθους μάλιστα, με κινδύνους για τους πεζούς αλλά και για τα οχήματα που παρκάρουν καθημερινά στις άκρες του δρόμου.    



Με τις πρόσφατες βροχές τα τείχη κατεβάζουν μεγάλες ποσότητες από χώματα, που προφανώς δεν συγκρατούνται πλέον από το ριζικό σύστημα της βλάστησης που καταστράφηκε από τις φλόγες, ενώ με τις βροχές τα χώματα μετατρέπονται σε λάσπη, που δεν είναι δυνατόν να καθαριστεί με την απλή σκούπα των οδοκαθαριστών.
Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στα τείχη, βλέπει κανείς νερό να τρέχει από τις τρύπες που έχουν δημιουργηθεί λόγω διάβρωσης και απειλούν, προϊόντος του χρόνου, με ολοένα και μεγαλύτερη καταστροφή το βυζαντινό μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.


ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.