Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση εθελοντών Κέρκυρας Νίκου Ανδρουλάκη

Νίκος Ανδρουλάκης
15 Nov 2017 / 07:47

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εθελοντές Κέρκυρας του Νίκου Ανδρουλάκη, όσον αφορά στα αποτελέσματα της πρώτης Κυριακής αλλά και στη συμμετοχή της επόμενης.

Η ανακοίνωση: 

Η αθρόα συμμετοχή των Ελλήνων στο κάλεσμα της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, μας δείχνει πόσο επιτακτική είναι η αναγέννηση του πολιτικού μας χώρου.
Μια αναγέννηση που απαιτεί ολοκληρωτική αλλαγή και απαλλαγή από παθογένειες, απαλλαγή από καθεστωτικές πρακτικές, απαλλαγή από τα βαρίδια που πλήγωσαν στο παρελθόν τόσο την παράταξη όσο και την χώρα.
- Μια αναγέννηση που απαιτείται για να σταθεί η παράταξή μας απέναντι στο καταστροφικό δίπολο Νέας Δημοκρατία και Συριζανελ.
- Μια αναγέννηση για την προάσπιση όλων των κατακτήσεων μας, από την εποχή του καθοδηγητή μας Ανδρέα Παπανδρέου.
Στην Κέρκυρα το ποσοστό συμμετοχής δεδομένου των εποχών για την παράταξη, ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό. Πάνω από 1800 Κερκυραίοι προσήλθαν στις κάλπες και τους ευχαριστούμε γι' αυτό ανεξάρτητα τι ψήφισαν καθώς το πρώτο μεγάλο στοίχημα, ήταν η μεγάλη συμμετοχή.
Το αποτέλεσμα για τον Νίκο Ανδρουλάκη, στην πρώτη αναμέτρηση του για την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας στον πολιτικό του βίο, ήταν εξίσου ικανοποιητικό.
Ζητούμε και από τους 1814 ψηφοφόρους της Κέρκυρας και των Παξών, να ξαναβρεθούν στις κάλπες την ερχόμενη Κυριακή και να εμπιστευτούν τον Νίκο Ανδρουλάκη, για να οδηγήσει την παράταξη στην σύγχρονη ευρωπαϊκή πορεία.
Για την ολοκληρωτική αλλαγή
Για την ολοκληρωτική αναγέννηση
Για την προοδευτική παράταξη που όλοι θέλουμε
 
Ο Νίκος Ανδρουλάκης για την δευτερη Κυριακή:
«Ο δεύτερος γύρος για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα θα γίνει. Εάν η κα Γεννηματά είχε ποσοστό κοντά στο 50%, δεν θα συζητούσαμε να πάμε σε δεύτερο γύρο. Τώρα, όμως, πρέπει να τιμήσουμε τους συνιδρυτές, τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περίμεναν ώρες στις ουρές για να στείλουν ένα μήνυμα: Ότι αυτή η παράταξη υπάρχει, είναι εδώ, είναι ισχυρή. Πρέπει λοιπόν να σεβαστούμε τη συμμετοχή τους».
Αυτό τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στον Σκάι και στην εκπομπή «Αταίριαστοι». Στην πρώτη παρουσία του στην τηλεόραση, μετά την εκλογή του στο β’ γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς, ρωτήθηκε για την επόμενη ημέρα τονίζοντας ότι η παρουσία χιλιάδων πολιτών στις κάλπες είναι εγγύηση ενότητας και προοπτικής της επόμενης μέρας.
«Ο μόνος ηττημένος της χθεσινής διαδικασίας είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι. Αυτοί που έλεγαν τόσο καιρό ότι τον προοδευτικό χώρο τον κατέκτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Δεν έχουν πάρει τίποτα. Η παράταξη είναι εδώ και προσωπικά εγγυώμαι την ενότητα και την πολιτική ανανέωση τα επόμενα χρόνια και πιστεύω ότι έτσι αυτό πρέπει να είναι κι ένα μήνυμα από όλους τους υποψήφιους.
Ο κ. Ανδρουλάκης συνεχάρη τους συνυποψήφιους του για τον αξιοπρεπή αγώνα που έδωσαν τονίζοντας: «Δεν υπήρχαν αντιπαραθέσεις και στείρες συγκρούσεις όπως στο παρελθόν. Πιστεύω πως έτσι θα προχωρήσουμε και στο μέλλον».
Όπως τόνισε ο ευρωβουλευτής στην ερώτηση για το γεγονός ότι πρόκειται για εσωκομματική σύγκρουση: «Να ξεκαθαρίσουμε τι είναι το ΠΑΣΟΚ. Χθες ήρθαν 210 χιλιάδες άνθρωποι. Όλοι αυτοί με κάποιο τρόπο όπως κι εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ ήταν ένα μεγάλο κόμμα της τάξεως του 45% το οποίο εξέφραζε πλειοψηφικά τον προοδευτικό χώρο της χώρας. Αυτό δεν μπορούμε να το ακυρώσουμε. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Κληρονομικό δικαίωμα
Τώρα πρέπει να πάμε στην επόμενη μέρα. Να αγωνιστούμε για μια κοινωνία που θα είναι παράδεισος ευκαιριών για όλους τους Έλληνες, ιδιαίτερα αυτούς που δεν άντεξαν τα τελευταία χρόνια. Για εμένα στρατηγικός αντίπαλος είναι το κληρονομικό δικαίωμα στην πολιτική. Είχες μια κληρονομιά, είχε κάποιος χρήματα, γίνεσαι ισχυρότερος. Ήταν ο πατέρας σου πολιτικός; Αρα πιθανότατα να γίνεις κι εσύ πολιτικός σε σχέση με κάποιον που δεν έχει την κληρονομική ισχύ. Εγώ δεν θέλω αυτή την κοινωνία.»
Σχετικά με την στρατηγική για το δεύτερο γύρο και τι θα πει στους πολίτες για να τον επιλέξουν ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως μπορεί να εγγυηθεί ότι η επόμενη μέρα θα είναι ημέρα πολιτικής ανανέωσης. Ο κόσμος ζητά κάτι καινούργιο που να είναι πραγματικά καινούργιο. Όχι μόνο νέα πρόσωπα φερετζές σε ένα παλιό σύστημα εξουσίας, αλλά μια καινούργια παράταξη που θα έχει σκοτώσει μέσα της τη δημαγωγία και το πελατειακό κράτος. Αυτό μπορώ να εγγυηθώ στις 200 χιλιάδες ψηφοφόρους. Όλοι αυτοί είναι άνθρωποι που μας τίμησαν κι οφείλουμε να τους τιμήσουμε πάνω από όλα».
Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα δημιουργηθεί ένα θεσμικό κόμμα, κι όχι αρχηγικό και στο ιδρυτικό συνέδριο, θα ληφθούν οι αποφάσεις χωρίς ποσοστώσεις, «χωρίς να μοιράζουμε ποσοστά κι ιμάτια των κομμάτων. Κάθε ψηφοφόρος που ήρθε χθες, έχει μια ψήφο που θα καθορίσει τους συσχετισμούς και στο ιδρυτικό συνέδριο».
Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και την Κυριακή. «Για μας το μέγεθος της νίκης της παράταξης είναι πολύ μεγάλο. Είναι μήνυμα απέναντι στη ΝΔ και στο ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουμε και θα πρωταγωνιστήσουμε. Είναι ένα μήνυμα απέναντι σε όλο το παραπολιτικό σύστημα».
«Θα παραμείνω»
Τόνισε επίσης ότι θα παραμείνει στην παράταξη ακόμη κι αν ηττηθεί. «Εγώ πάντα ήμουν εδώ. Δεν έφυγα ποτέ. Αγωνίστηκα ακόμη κι όταν κινδύνευε να μην μπει στη Βουλή το κόμμα μας. Δεν εμπορεύομαι την παρουσία μου.
Τη θεωρώ δεδομένη και θέλω να πω και στους πολίτες ότι ό,τι κι αν γίνει θα είμαι εκεί να αγωνιστώ να δυναμώσει η παράταξή μας. Αλλά να δούμε και τι ενότητα θέλουμε. Θέλουμε την παλιά ενότητα που μοιράζαμε καρέκλες και κάποιοι καλομαθημένοι όταν την έχαναν, έφευγαν στην καλύτερη των περιπτώσεων στην πίσω γραμμή ή στη χειρότερη πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ ή στους ΑΝΕΛ. Εγώ μιλάω για μια άλλη ενότητα. Την ενότητα του ξεκινήματος που έλεγε ότι μπαίνουμε στην πολιτική για να προσφέρουμε χωρίς να ξέρουμε ότι θα πάρουμε κάποιο οφίτσιο. Και πιστεύω πως οι πολίτες την άλλη Κυριακή θα υπερασπιστούν μια τέτοια ενότητα: ήθους, συνέπειας και πολιτικής δράσης».
Στην ερώτηση για το στόχο που θα έχει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές ανέφερε: «Στόχος είναι τουλάχιστον για μένα η δημοκρατική παράταξη να ηγηθεί του προοδευτικού κόσμου της χώρας. Να είναι ηγέτιδα δύναμη των προοδευτικών πολιτών. Αυτοί που θέλουν μια Ελλάδα κοινωνικής δικαιοσύνης κι ώριμης δημοκρατίας. Θέλουν μια παράταξη που θα σέβεται τους θεσμούς και τη δημοκρατία και να αγωνίζεται για τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε επίσης τον πρωθυπουργό ότι «βιάζει φορολογικά τη μεσαία τάξη», και ότι λέει ψέματα ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια. «Εγώ δεν πήρα δαχτυλίδι όπως ο κ. Τσίπρας» δήλωσε, υπενθυμίζοντας τη διαδοχή στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Αλαβάνο κι όταν τον ρώτησαν αν είναι ο «αντι-Τσίπρας».
Τέλος, τάχθηκε υπέρ ενός αυτόνομου και δημόσιου, όχι κρατικού, πανεπιστημίου, αλλά και της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων με αυστηρά ωστόσο κριτήρια ποιότητας.

Εθελοντές Κέρκυρας Νίκου Ανδρουλάκη