Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Δήμος Κέρκυρας για την τελετή αναγόρευσης Α.Φασιανού σε επίτιμο Δημότη Κέρκυρας

14 Nov 2017 / 11:38

ΚΕΡΚΥΡΑ. Tην περασμένη Κυριακή 12 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Ιστορικό Δημαρχείο η τελετή αναγόρευσης του Αλέκου Φασιανού σε Επίτιμο Δημότη Κέρκυρας.

Στον σπουδαίο  εικαστικό απενεμήθη  επίσης το Αργυρό Μετάλλιο  Κερκυραϊκής Αξιοσύνης και του Καλλιτεχνικού Διπλώματος.
Στην προσφώνησή του – την οποία παραθέτουμε παρακάτω  -   ο Δήμαρχος  Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, ανέφερε μεταξύ άλλων:  “Χαιρόμαστε πολύ που ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς κατάγεται από την Κέρκυρα. Είμαστε περήφανοι για το έργο σας. Για την οικουμενικότητα του χαρακτήρα του, που έχει τις ρίζες της στην ελληνικότητά του.  Για τη διαλεκτική σχέση που έχετε αναπτύξει ανάμεσα σε διάφορες μορφές τέχνης.”
Ο Αλέκος Φασιανός εξέφρασε τη χαρά του για τη μεγάλη τιμή που του έκανε, ο Δήμος  της  Κέρκυρας,   καθώς και για την έκθεση που φιλοξενείται  για πρώτη φορά στο νησί μας  με τίτλο  “Διά χειρός Αλέκου Φασιανού”,  στο χώρο του ιστορικού Δημαρχείου.
 Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, η βουλευτής Κέρκυρας Φωτεινή Βάκη,   ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Παναγιώτης Λουκόπουλος,  η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Μουζακίτη,  ο Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Λεωνίδας Παγκράτης,   ο Χρήστος Μοσχανδρέου (Πρόεδρος Δ.Σ. Πινακοθήκης Σύγχρονης Τέχνης ΑιτωλοακαρνανίαςΙ.Π. Μεσολογγίου Χ. & Σ. Μοσχανδρέου) και πλήθος κόσμου.
 


 
ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ
ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΟΥΖΟΥ
 
Κυρίες και κύριοι
 
Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα στην Κέρκυρα τον Αλέκο Φασιανό.  Καλωσορίζουμε ένα σπουδαίο εικαστικό στην πατρίδα του.
Αγαπητέ κύριε Φασιανέ
Καλωσήρθατε στην καρδιά της Κέρκυρας, το Ιστορικό Δημαρχείο, ένα χώρο φορτωμένο ιστορικές μνήμες και βαθιά συνδεδεμένο με την τέχνη. Εδώ, σε αυτό το χώρο, θα εγκαινιάσουμε σε λίγο την έκθεση χειροποίητων βιβλίων που έχετε φιλοτεχνήσει.
Η παρουσία σας αποτελεί τιμή για την Κέρκυρα. Και μας δίνει την ευκαιρία να σας τιμήσουμε κι εμείς, αναγνωρίζοντας την προσφορά σας στην  Τέχνη και τον Πολιτισμό, όπως αποφάσισε το Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Χαιρόμαστε πολύ που ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες εικαστικούς κατάγεται από την Κέρκυρα. Είμαστε περήφανοι για το έργο σας. Για την οικουμενικότητα του χαρακτήρα του που έχει τις ρίζες της στην ελληνικότητά του.  Για τη διαλεκτική σχέση που έχετε αναπτύξει ανάμεσα σε διάφορες μορφές τέχνης.
Και είμαστε χαρούμενοι που,  με τη σημερινή αναγόρευση σε επίτιμο δημότη της Κέρκυρας, ενισχύουμε ακόμη περισσότερο, με τρόπο ακατάλυτο, τους δεσμούς σας με την πόλη μας και το νησί μας.
 
Παρακαλώ την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μαρία Μουζακίτη, να αναγνώσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου