Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο ΚΟΙΣΠΕ Κέρκυρας στην Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας Expo 2017

ΚΟΙΣΠΕ Κέρκυρας
14 Nov 2017 / 09:54

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργάνωσε την 1η Έκθεση Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.),

με σκοπό να συστήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Κ.ΑΛ.Ο. στο ευρύτερο κοινό, να δικτυώσει τους Φορείς μεταξύ τους αλλά και να φέρει σε επαφή τους εκπροσώπους των μεγάλων παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας με την Κ.ΑΛ.Ο.
Στην έκθεση συμμετείχαν 150 Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ), Συνεταιρισμοί Εργαζομένων, Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) και φορείς της Κοινωνικής κα Αλληλέγγυας Οικονομίας, με προϊόντα και υπηρεσίες που επεκτείνονται σε όλο το φάσμα της οικονομίας, όπως εστίαση, τουρισμός, πολιτισμός, εκπαίδευση, ενημέρωση, υγεία, αγροδιατροφικός τομέας, μεταποίηση και περιβάλλον.
Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας μετά από πρόσκληση της Ειδικής Γραμματείας Κοινωνικής & Αλληλέγγυας Οικονομίας  του Υπουργείου Εργασίας, συμμετείχε ως εκθέτης στην 1η Έκθεση ΚΑΛΟ Expo ’17, που πραγματοποιήθηκε στις 1-3 Νοεμβρίου 2017, στην Αθήνα την οποία εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. Στο περίπτερο του ΚΟΙΣΠΕ εκτέθηκαν συσκευασμένα προϊόντα (κουμ κουάτ, λάδι, μαρμελάδες, ελιές κ.α.) καθώς και διάφορα προϊόντα αγροτικής παραγωγής του Συνεταιρισμού. Τα προϊόντα του ΚΟΙΣΠΕ Κέρκυρας δοκίμασαν μεταξύ άλλων επισκεπτών οι: αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και αρμόδια για την Κοινωνική Οικονομία κα. Ράνια Αντωνοπούλου, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς, οι Βουλευτές Κέρκυρας κα Βάκη Φωτεινή και κ. Παυλίδης Κώστας, ο Ειδικός Γραμματέας Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, κ.Βορλόου Αντώνης.   
Μέσα από το πρότυπο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης ο Συνεταιρισμός υποστηρίζει καθημερινά άμεσα & έμμεσα περισσότερους από 530 ωφελούμενους, άτομα που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Το πολύπλευρο αποκαταστασιακό, θεραπευτικό και κοινωνικό  Έργο του Κοι.Σ.Π.Ε Κέρκυρας  έχει προβληθεί κατ επανάληψη τα τελευταία έτη, σε Πανελλαδικό επίπεδο από τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας και σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.  Η λειτουργία του Κοι.Σ.Π.Ε Κέρκυρας στηρίζεται στην φιλοσοφία «Επιχειρούμε Κοινωνικά Επενδύοντας στον Άνθρωπο». Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας αποτελεί ουσιώδες εργαλείο κοινωνικής πολιτικής και ποιοτικό μοχλό για την ολοκλήρωση του δικτύου υποστηρικτικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Βασικός άξονας της διαδικασίας αποκατάστασης που οδηγεί στην πλήρη εργασιακή και κοινωνική ένταξη και αυτονομία των  Κοινωνικά Ευάλωτων Ομάδων.