Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Βούλιαξε στη λάσπη η Ηγουμενίτσα

HΠΕΙΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝ
14 Nov 2017 / 09:29

Η παραλιακή οδός της πόλης σκεπάστηκε από τόνους λάσπης, μετά τα ισχυρά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, με ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων να προσπαθούν να απομακρύνουν τον όγκο του νερού και της λάσπης από τις ιδιοκτησίες τους.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα συνεχιστεί η κακοκαιρία που ξεκίνησε το Σάββατο, πλήττοντας ιδιαίτερα τη νότια Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα, καθώς και άλλες περιοχές της Ηπείρου, όπου, όμως, σημειώθηκαν μικρότερες ζημιές. Η παραλιακή οδός της πόλης σκεπάστηκε από τόνους λάσπης, μετά τα ισχυρά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, με ιδιοκτήτες κατοικιών και επιχειρήσεων να προσπαθούν να απομακρύνουν τον όγκο του νερού και της λάσπης από τις ιδιοκτησίες τους.
Η καταγραφή των ζημιών στην πόλη της Ηγουμενίτσας ξεκίνησε από χθες, με τον δήμο να καλεί τους πολίτες, ιδιοκτησίες των οποίων υπέστησαν ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, να το δηλώσουν άμεσα στη γραμματεία των τεχνικών υπηρεσιών.
Έντονες ήταν οι καταιγίδες και στην υπόλοιπο Ήπειρο, με τον νομό Ιωαννίνων να δοκιμάζεται από τις νεροποντές, τις κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, αλλά και τα προβλήματα σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση.
Οι κεραυνοί που «φώτισαν» το βράδυ του Σαββάτου την περιοχή, προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Ύδρευσης Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό για περισσότερες από δώδεκα ώρες περιοχές του λεκανοπεδίου, όπως η Ανατολή. Η προσπάθεια αποκατάστασης ξεκίνησε από το πρωί της Κυριακής, ωστόσο η έκταση των ζημιών ήταν τέτοια που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα.
Σε αρκετές περιοχές, επίσης, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος για αρκετή ώρα λόγω των έντονων φαινομένων.
«Θύμα» των καιρικών φαινομένων, σε συνδυασμό με τη φθορά που έχει υποστεί από τον χρόνο, ήταν και ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στο ιστορικό κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, στη συμβολή της οδού Κουντουριώτη και του πεζόδρομου Χρ. Ευθυμίου. Πιθανώς λόγω των βροχοπτώσεων, τμήμα του παλιού κτιρίου κατέρρευσε το βράδυ του Σαββάτου, με τον δρόμο να παραμένει κλειστός το Σαββατοκύριακο, για λόγους ασφαλείας. Χθες, η οδός Κουντουριώτη δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.